Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Pražské celky doma nezaváhaly, Panteři přehráli Trnavu 28:14

Praha - Úspěšný víkend mají za sebou oba pražští zástupci v elitní skupině ligy amerického fotbalu. Obhájce titulu Prague Black Panthers si v domácím prostředí poradil s Trnavou Bulldogs 28:14 a připravil slovenskému zástupci v soutěži první prohru v sezoně. Konkurenční Lions zvládli i odvetu proti Pardubicím a po vítězství 24:13 vedou bez zaváhání ligovou tabulku.

Utkání Prague Black Panthers - Trnava Bulldogs
zdroj: caaf.cz autor: Miki Gerlašinský

Trnava začala sezonu úspěšně, když nejprve porazila nováčka z Ostravy a následně i loňské finalisty z Příbrami. Black Panthers ukázali vzrůstající formu minulý týden, kdy v sobotu vyhráli zápas rakouské ligy a v neděli zvítězili na hřišti ostravských Steelers.

V nevlídném počasí nenabídl začátek příliš útočný fotbal a skóre se poprvé měnilo při špatném snapu hostů, po kterém se míč dostal ze hřiště přes endzónu a domácí si připsali dva body za safety. První body nastartovaly útok domácích a Jan Beran si po 9yardovém passu Jana Dundáčka připsal touchdown a po neúspěšném potvrzení bylo skóre 8:0 pro domácí.

Je nám líto, video expirovalo.
Black Panthers napravili domácí zaváhání proti Trnavě

Ve druhé čtvrtině se na skórování čekalo až do poslední minuty. Na 15:0 odskočili Black Panthers po běhovém touchdownu Tomáše Pátka. V následujícím drivu se quarterback Bulldogs Tyrell West při pokusu o pass dostal pod tlak domácí obrany a z nouze zahodil míč ze hřiště. Místo ušetřených yardů se ale trefil domácího obránce, a tak měli Black Panthers výbornou pozici pro rychlé skórování. Zaskočení hosté následně nepohlídali volného Jakuba Woleského, jenž si připsal 25yardový touchdown.

Po přestávce přidal další body domácích Pavel Mráz, hosté ale nesložili zbraně. Nejprve skóroval Michal Lörincz po 5yardovém passu Westa, následně se prosadil i JaVontae Hence, který zaznamenal 34yardový touchdown. Výsledkem 28:14 se Black Panthers dotáhli v tabulce na Bulldogs, kdy oba týmy mají dvě výhry a jednu prohru.

Lions v prvním vzájemném zápase zvítězili na hřišti Pardubic 34:21, Stallions ale zvedla sebevědomí výhra na hřišti Bobcats. První poločas zápasu nabídl skvělou podívanou a fotbal vysoké úrovně. Skóre otevřeli Stallions, když se po passu McDonalda přehnal přes hřiště Jan Beneš, jehož touchdown měřil 72 yardů. Lions se prosadili až v půlce druhé čtvrtiny po passu Silvy na Brookse.

Stallions odpověděli vzápětí passovým touchdownem na Davida Holuba, ale potvrzující kop za bod neproměnili. Lions se před poločasem podařilo otočit skóre ve svůj prospěch po běhu Davida Růžka. Ve druhé půli útok Stallions nedokázal navázat na výkon z první půle, zato Lions si připsali touchdown po spolupráci Silvy s Wallem.

Vedení domácích potvrdil 39yardovým field goalem Šisl a Lions se dostali do bodového trháku 24:13, na který již útok Stallions nenašel odpověď. Po prohře Bulldogs tak zůstali Lions jediným neporaženým týmem v lize. Stallions drží čtvrtou pozici s jednou výhrou a dvěma prohrami.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články