Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi ztratili dobře rozehraný zápas, Pohár tří národů ovládlo Maďarsko

Česká reprezentace v americkém fotbale skončila na premiérovém ročníku Poháru tří národů druhá. V závěrečném utkání v Maďarsku, které bylo zároveň po předchozích jasných vítězstvích obou soupeřů nad Slovenskem přímým soubojem o celkové prvenství, podlehli domácímu výběru 15:23. O porážce českého výběru rozhodlo zejména zranění quarterbacka Jana Bláhy, po kterém už se nedokázal v útoku prosadit.

Utkání Maďarsko - Česko
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

Ve skvělé atmosféře budapešťského zápasu před téměř 5000 fanoušky hrály zpočátku prim obrany. První útok Maďarů přerušil linebacker Tomáš Svoboda, který zachytil soupeřovu přihrávku.

Pro českou defenzívu to byl ale nakonec jediný získaný míč. To se nakonec ukázalo jako jeden z nejdůležitějších faktorů porážky. "Když obrana získá víc než tři míče za zápas, tak většinou vyhraje. My bohužel získali pouze jeden a Maďaři čtyři," konstatoval další z českých obránců Karel Augusta.

Jako první přesto udeřili Maďaři, kteří touchdownem otevřeli skóre. Češi ovšem dokázali vzápětí odpovědět, když se až do endzóny probil quarterback Bláha. Český rozehrávač hledal volné spoluhráče, až nakonec místo přihrávky zvolil běh.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi prohráli v Maďarsku a na titul v Poháru tří národů nedosáhli

Obrana národního týmu pokračovala v dobrém výkonu a útok Maďarska se neprosadil. Naopak Češi se dokázali dostat opět do endzóny. Running back Jan Dunovský, který prožil vydařený zápas se Slovenskem, si doběhl pro touchdown a posunul český tým do vedení 15:7.

Poté se ale maďarský útok vzpamatoval a do poločasu si připsal deset bodů, čímž se domácí za bouřlivé podpory publika dostali zpět do vedení. "Byli tady úžasní fanoušci, prostředí bylo fantastický, zázemí také. Herně jsem si to užil, ale nejsem úplně spokojený s vlastním výkonem," uvedl Augusta, oceněný jako nejlepší hráč českého výběru.

Klíčovou situací celého zápasu ale nakonec bylo zranění českého quarterbacka. Bláha se snažil vykličkovat z tlaku obrany Maďarska a podvrtl si koleno. Do zápasu již nezasáhl a jeho post převzal Pavel Mráz. Pod jeho taktovkou ovšem měl český útok problém se posouvat po hřišti.

"Začali jsme dobře, ale hodněkrát jsme ztratili v útoku míč," hledal příčiny neúspěchu hlavní trenér českého týmu Sebastian Fandert. "Zranění Bláhy nás příliš vyhodilo z rytmu,” dodal Fandert.

Češi se ještě dvakrát dostali k blízkosti endzóny Maďarska, ale v obou případech míč ukořistila obrana domácích. Maďaři ve druhém poločase přidali ještě 6 bodů z field goalů a vyhráli 23:15. "Obrana bojovala, special týmy hrály dobře, ale nakonec to nestačilo," hodnotil jednotlivé fáze hry Fandert.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články