Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bláha navázal na Dundáčka a Češi na úvod Poháru tří národů smetli Slovensko

Jednoznačnou výhrou skončil úvodní zápas české reprezentace proti Slovensku v Poháru tří národů v americkém fotbale. Češi smetli Slovensko 44:0. V Třinci se český tým musel obejít bez dlouholeté opory Jana Dundáčka, který ukončil kariéru. Jeho roli převzal Jan Bláha a své úlohy se zhostil výborně.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČAAF autor: Libor Vočadlo

"Jsem ohromně spokojený, jako premiéra se to vydařilo skvěle," ohodnotil první start za národní tým Bláha.

Obrana českého týmu Slovensku nepovolila téměř nic a držela soupeře od své koncové zóny. Češi o vítězství rozhodli ve druhé čtvrtině, kdy zaznamenali hned tři touchdowny. "Dnes se nám dařilo ve všech fázích hry. Útok, obrana i special týmy předvedly výborný výkon. Klobouk dolů před mladým quarterbackem," dodal k vítězství nad Slovenskem hlavní trenér českého týmu Sebastian Fandert.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi smetli Slovensko na úvod Poháru tří národů v americkém fotbale

Český tým prošel velkou obměnou kádru a pro řadu hráčů to byl první zápas v národním dresu. Premiéra vyšla na jedničku runninbackovi Janu Dunovskému, který kromě touchdownu zaznamenal nejvíce yardů po zemi z českého týmu. "Pro mě to byl určitě povedený zápas. Věřím, že na Maďarsko se připravíme ještě lépe a vyhrajeme i druhý zápas."

Další utkání odehraje český tým 14. října, kdy odcestuje do Budapešti. V zápase s Maďarskem budou Češi hrát o celkové vítězství v premiérovém ročníku Poháru tří národů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články