Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brees se znovu zapsal do historie, Cleveland odehrál už čtvrté prodloužení

Probíhající sezona NFL je zatím ve znamení Drewa Breese a jeho zápisů do kronik soutěže. Devětatřicetiletý veterán už letos překonal rekord Peytona Manninga v počtu naházených yardů a v duelu s Baltimorem se zapsal do historie hned dvakrát. Nejprve překonal magickou hranici 500 pasových touchdownů a po zápase mohl oslavit první vítězství nad Ravens v kariéře. Na jiný rekord má možná našlápnuto Cleveland, Browns už počtvrté ze sedmi utkání hráli prodloužení, tentokrát podlehli Tampě 23:26.

Drew Brees v utkání proti Baltimoru
zdroj: USA Today Sports autor: Tommy Gilligan

Baltimore – New Orleans 23:24

Brees se oběma zápisy dostal do vskutku vybrané společnosti. Přes 500 touchdownů v kariéře naházeli pouze už zmiňovaný Peyton Manning, Brett Favre a samozřejmě Tom Brady. Zároveň pouze první dva a nyní Brees dokázali porazit všech 32 týmů současné NFL. Bradyho se tato statistika netýká, neboť dosud nepůsobil jinde než v New England Patriots.

První Breesova výhra proti neoblíbenému soupeři se ale nerodila vůbec lehce. Hosté ztráceli v Baltimoru na začátku čtvrté čtvrtiny deset bodů, Ravens navíc v druhých poločasech předtím v sezoně neinkasovali jediný touchdown. To změnil až dvouyardovým během Alvin Kamara.

Následně Brees načal šestou stovku pasových touchdownů přihrávkou na Michaela Thomase a Saints poprvé vedli, po field goalu Willa Lutze dokonce o sedm bodů. Domácí ale z posledního drivu dokázali skórovat a Justin Tucker měl na noze prodloužení, ovšem konverzi neproměnil. To se spolehlivému kickerovi stalo v kariéře poprvé, jeho předchozích 222 pokusů bylo úspěšných.

Utkání LA Chargers - Tennessee
zdroj: USA Today Sports autor: Kirby Lee

LA Chargers – Tennessee 20:19

Podobně dramatické vyvrcholení měl i souboj rozjetých Chargers s Tennessee ve Wembley. "Domácí" měli většinu času vedení na své straně, Titans i přes neproměněný field goal Ryana Succopa ale v úplném závěru snížili na rozdíl jediného bodu.

Na rozdíl od Ravens se ale nerozhodli hrát na jistotu a prodloužení, nýbrž chtěli dvoubodovým potvrzením získat výhru. Odvážný tah se jim ale nevyplatil, nedokázali zkompletovat přihrávku a Chargers si tak vezou z výletu do Londýna vítězství.

Mitchell Trubisky
zdroj: USA Today Sports autor: Quinn Harris

Chicago – New England 31:38

Nechybělo mnoho a nastavené desetiminutovky se dočkali i fanoušci na Soldier Field v Chicagu. Domácí quarterback Mitchell Trubisky se sice prezentoval spektakulárním běhovým touchdownem, ale také dvěma ztrátami ve třetí čtvrtině a i kvůli jeho neurovnanému výkonu Bears ztráceli půl minuty před koncem sedm bodů.

Přesto mohli ještě vyrovnat, když závěrečnou Hail Mary Trubiskyho z vlastní poloviny zachytil pouhý jeden yard od endzóny Patriots Kevin White. Přes bránícího Durona Harmona už se ale k touchdownu neprotlačil.

Bears ovšem vedle chybujícího rozehrávače potopila hlavně špatná hra special teamů. Po zblokovaném puntu Bears skóroval linebacker Kyle Van Noy a už v prvním poločase vrátil výkop domácích 95yardovým slalomem pro touchdown Cordarrelle Patterson. Žádný jiný hráč v posledních šesti sezonách nezaznamenal víc než dva úspěšné kickoff returny, Patterson jich má od prvních zápasů v NFL na kontě už šest.

Jameis Winston skóruje proti Clevelandu
zdroj: USA Today Sports autor: Jonathan Dyer

Tampa Bay – Cleveland 26:23 v prodloužení

V předchozích případech to nakonec s nastavením nevyšlo, na prodloužení v utkáních Clevelandu by už se pomalu dalo sázet. Browns se sice v Tampě dostali po safety do dvoubodového vedení, zbytek poločasu ale patřil domácím.

Buccaneers vedli 16:2 a čtrnáctibodový náskok si drželi až do čtvrté čtvrtiny. Pak ale skórovali Nick Chubb a po skvělém punt returnu Jabrilla Pepperse v závěru Jarvis Landry. Domácí mohli ještě reagovat, ale kicker Chandler Catanzaro roli hrdiny zatím odmítl, ze 40 yardů minul a muselo se nastavovat.

V bláznivém prodloužení Browns nevyužili ztráty quarterbacka Jameise Winstona na polovině hřiště a dvakrát pouze puntovali. Na druhé straně při puntu Tampy chyboval na příjmu Antony Auclair, domácí míč získali a Catanzaro už tentokrát nezaváhal a kopem z 59 yardů ukončil zápas.

Čtyřikrát v jedné sezoně naposledy prodlužovala Arizona v roce 2011, přičemž všechna utkání vyhrála. Browns mají jednu výhru, jednu remízu a dvě porážky a s celkovou bilancí 2-1-4 jsou v nabité AFC North poslední.

Quarterback Caroliny Cam Newton
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Philadelphia – Carolina 17:21

Dokonalý obrat se povedl Carolině na hřišti obhájců Super Bowlu z Philadelphie. Panthers první tři čtvrtiny na hřišti jako by ani nebyli, za celý první poločas třeba zaznamenali jen pět yardů vzduchem.

Jenže pak se rozehrál Cam Newton, v závěrečné části zkompletoval 16 přihrávek pro 201 yardů, přihrál na dva touchdowny, další přidal během Curtis Samuel a Eagles zbylo pouhých 77 sekund na reakci.

Závěrečný zoufalý pokus při čtvrtém downu ale ukončil sack veterána Juliuse Pepperse, při kterém Carson Wentz přišel o míč. Eagles prohráli třetí z posledních čtyř zápasů, navíc podruhé za sebou doma a s negativní bilancí 3-4 jsou v NFC East na druhém místě.

Jacksonville – Houston 7:20

Ani ne tři čtvrtiny vydržel na hřišti rozehrávač Jacksonville Blake Bortles. Po dalším mizerném výkonu ho za stavu 0:20 trenéři posadili a čestný touchdown si Jaguars připsali až s náhradníkem Cody Kesslerem. Největší předsezonní favorit AFC South prohrál potřetí za sebou, zatímco Texans po čtvrtém vítězství v řadě vedou pořadí divize.

Statistické zajímavosti 7. týdne:

Kareem Hunt se raduje se spoluhráči z touchdownu
zdroj: USA Today Sports autor: Jay Biggerstaff

Kansas City – Cincinnati 45:10

A na závěr další galashow v podání Patricka Mahomese. Jeden ze žhavých kandidátů na nejužitečnějšího hráče sezony přihrál proti Cincinnati na čtyři touchdowny. Celkem jich má na kontě za prvních osm zápasů v roli jedničky 22, čímž překonal rekord člena Síně slávy Kurta Warnera. Čtyři a více bodových přihrávek zaznamenal v sezoně už počtvrté, což se zatím nikomu jinému nepodařilo.

Dva pasové a jeden běhový touchdown si připsal nepolapitelný Kareem Hunt. Ten skóroval v šesti ze sedmi zápasů Chiefs v sezoně, lepší v této statistice je pouze Todd Gurley, který bodoval ve všech utkáních svých Rams.

Zbývající výsledky 7. hracího týdne NFL:

Arizona - Denver 10:45, Indianapolis - Buffalo 37:5, Miami - Detroit 21:32, NY Jets - Minnesota 17:37, San Francisco - LA Rams 10:39, Washington - Dallas 20:17.

Konference AFC: 1. Kansas City (6 vítězství/jedna porážka), 2. New England a LA Chargers (5/2)

Konference NFC: 1. LA Rams (7/0), 2. New Orleans (5/1), 3. Carolina a Washington (4/2)

Zdroj
ESPN, TSN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články