Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Třetí sobotní a celkově šestá medaile z EH. Další bronz zařídila lezkyně Širůčková

Česká reprezentantka Tereza Širůčková získala na Evropských hrách bronz v lezení na obtížnost. V polském Tarnówě ji porazily jen Francouzky Camille Pougetová a Zelia Avezouová.

Je nám líto, video expirovalo.
Širůčková se blýskla bronzem v lezení na obtížnost

Dvacetiletá Širůčková se do finále dostala z dělené osmé příčky, takže papírově nepatřila k favoritkám v boji o medaile. Ve finále startovala jako první a dostala se na 39. chyt. To byl výkon, který překonaly jen dvě ze zbývajících osmi soupeřek. Blízko byla i vítězka semifinále Mattea Pötziová z Rakouska, která ale zapsala jen 38+, takže skončila těsně za českou lezkyní čtvrtá.

Širůčková se poprvé prosadila na mezinárodní scéně mezi dospělými. Na loňském mistrovství Evropy byla dvaatřicátá, na červnovém závodě Světového poháru v Innsbrucku obsadila 34. místo.

Využila prořídlého startovního pole. Na Evropských hrách, které nejsou pro sportovní lezení mistrovstvím Evropy, startovalo v obtížnosti jen sedmnáct žen. Chyběla absolutní evropská špička v čele se Slovinkou Janjou Garnbretovou. Evropských her se nezúčastnila ani nejlepší česká reprezentantka v této disciplíně Eliška Adamovská.

Širůčková se postarala o šestou českou medaili na třetím ročníku Evropských her, který se koná v Krakově a dalších polských městech. V sobotu to byl třetí cenný kov po zlatu kanoisty Martina Fuksy a bronzu taekwondistky Dominiky Hronové.

Evropské hry v Krakově – sportovní lezení:

Obtížnost:

Ženy: 1. Pougetová 43+, 2. Avezouová (obě Fr.) 42+, 3. Širůčková (ČR) 39.

Muži: 1. Fourbet (Fr.) 39, 2. Posch (Rak.) 38+, 3. Šemla (Izr.) 38+, ...v semifinále 13. Šimon Potůček (ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články