Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Taekwondistka Hronová získala na Evropských hrách bronz

Taekwondistka Dominika Hronová získala na Evropských hrách v Krakově bronz a postarala se o pátou medaili pro českou výpravu. V kategorii do 53 kilogramů si stupně vítězů zajistila po výhře nad Elou Aydinovou z Německa. Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka dosáhla životního úspěchu, nejlépe byla pátá předloni na kontinentálním šampionátu v Sofii.

Je nám líto, video expirovalo.
Taekwondistka Hronová vydřela na Evropských hrách bronz

V prvním kole Hronová vyřadila Slovenku Gabrielu Briškárovou, ve čtvrtfinále ale byla nad její síly Španělka Alma María Pérezová, loňská vicemistryně Evropy. Ta následně postoupila do finále, takže Hronová mohla pokračovat v opravách, v kterých si hladce poradila s Despinou Pilavakiovou z Kypru. V souboji o bronz zdolala Aydinovou 2:0.

V cenný kov před začátkem turnaje ani nedoufala. "Je to naprosto skvělé, kdyby mi to někdo ráno řekl, tak tomu věřit nebudu. Dala jsem do toho všechno, tak se to vyplatilo," radovala se. Když zjistila, že se dostala do oprav, získala novou energii. "Byl to pro mě byl jasný signál, že jdu do toho a že to tam padne, že to zvládnu," uvedla úspěšná česká reprezentantka.

Dlouho se přitom věnovala gymnastice. "Pak jsem ji vyměnila, protože jsem se bála skákat salta a tak podobně," řekla. Taekwondu se věnoval její mladší bratr, jehož trenér ji lanařil, když se přišla podívat na tréninky. "Tak jsem to zkusila a hned na začátku jsem si to zamilovala. Člověk se může na tréninku odreagovat tím, že může kopat do lidí, což za normálních okolností nejde. Já jsem rvavý typ, takže pro mě je tohle ideální sport," dodala.

V neděli by se do Evropských her měli zapojit tři zbývající čeští taekwondisté Petra Štolbová (do 62 kg), Iveta Jiránková (do 67 kg) a Adam Jochman (do 80 kg). Největší nadějí bude Štolbová, která předloni vybojovala stříbro na světovém šampionátu a loni získala stejný kov i na mistrovství Evropy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články