Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Začíná Ostrava Beach Pro. Perušič se Schweinerem přijíždí jako vítězové předchozího turnaje

Startuje turnaj plážových volejbalistů Ostrava Beach Pro. V kompletní světové špičce neschází ani Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří v Ostravě třikrát za sebou skončili druzí a přijíždí jako vítězové předchozího elitního turnaje v Uberlandii. Přímý přenos sledujte od 8:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava hostí elitní turnaj v plážovém volejbalu

Díky divoké kartě se do hlavní soutěže dostali také nadějní Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem i domácí ženské jedničky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, pro něž to bude příležitost připsat si co nejvíc bodů do olympijské kvalifikace. V kvalifikaci, kterou turnaj startuje, zabojují o postup mezi nejlepších 16 týmů Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou, Anna a Kateřina Pavelkovy a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

Perušič se Schweinerem narazí ve skupině na Němce Nilse Ehlerse s Clemensem Wicklerem a Chilany Marca a Estabana Grimaltovy. Olivu s Trousilem čekají Poláci Bartosz Losiak s Michalem Brylem a Italové Alex Ranghieri s Adrianem Carambulou. Hermannová se Štochlovou se utkají s Brazilkami Agathou s Rebeccou a Švýcarkami Ninou Brunnerovou s Tanjou Hüberliovou. Do každé skupiny ještě přibude po jednom týmu z kvalifikace. Vítěz postoupí přímo do čtvrtfinále, celky na druhém a třetím místě do předkola play-off.

"Na jednu stranu jsme se po dlouhé době konečně vyhnuli tomu, že bychom ve skupině měli buď Nory nebo Švédy jakožto světové jedničky a dvojky. Na druhou stranu, i přestože jsme nasazené čtyřky, čekají nás minimálně dva a s velkou pravděpodobností tři těžké týmy. Skupina bude velmi vyrovnaná, může ji vyhrát kdokoli," řekl Perušič, který spolu se Schweinerem v Ostravě vždy došel aspoň do semifinále.

"Dostaly jsme divokou kartu do hlavní soutěže, což je skvělé, ale zároveň budeme chtít ukázat, že to byla dobrá volba. Chceme využít kvalitní trénink i speciální ostravskou energii a věříme, že z toho pro nás bude dobrý výsledek," uvedla ostravská rodačka Hermannová. "Turnaj v Ostravě je vždycky speciální, protože stejně jako ostatní české týmy máme obrovskou podporu v hledišti. Na tohle se těším, protože atmosféra je vždycky vynikající," dodala Nausch Sluková.

Ze světových hvězd se v Ostravě představí například olympijští vítězové a mistři světa Anders Mol a Christian Sörum z Norska, evropští šampioni David Ahman s Jonatanem Helvigem ze Švédska nebo Nizozemci Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen, kteří turnaj ovládli předloni. Ze ženských párů diváci uvidí například Brazilky Anu Patrícii s Dudou, Nizozemky Katju Stamovou s Raisou Schoonovou či Australanky Mariafe Artachovou s Taliquou Clancyovou. Prvenství obhajují Mol se Sörumem a Němky Svenja Müllerová s Cinjou Tillmanovou.

Turnaj, který je čtvrtou z deseti zastávek elitního okruhu, se odehraje na dvou kurtech. Ze středeční kvalifikace postoupí vždy čtyři nejlepší dvojice. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, víkendové vyřazovací boje vyvrcholí v neděli, kdy se odehraje semifinále, utkání o třetí místo i finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články