Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Na turnaji v Ostravě se představí šest českých párů, Perušič se Schweinerem znovu cílí na semifinále

Celkem šest českých párů v čele s Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem se tento týden představí na turnaji Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě. Kromě trojnásobných stříbrných medailistů Perušiče se Schweinerem si hlavní soutěž zahrají také Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou a Kryštof Jan Oliva s Tadeášem Trousilem, pro něž to bude příležitost připsat si co nejvíc bodů do olympijské kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem mají před turnajem v Ostravě znovu nejvyšší ambice

V kvalifikaci zabojují o postup mezi nejlepších 16 týmů Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou, Anna a Kateřina Pavelkovy a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

"Fakt, že jsme ve všech čtyřech ročnících byli mezi nejlepší čtyřkou, bereme jako známku toho, že se nám v Ostravě každoročně daří. Bylo by super tu sérii ještě prodloužit a zahrát si páté semifinále v řadě. Ale uvědomujeme si, že konkurence je opravdu obrovská, takže turnaj můžeme vyhrát, stejně tak jako skočit devátí nebo třináctí. To nás nutí k pokoře," řekl Perušič.

V Ostravě se turnaj světové úrovně uskuteční už popáté a jeho prestiž se stále zvedá, což je pro organizátory výzva i závazek.

"Už vloni se Mezinárodní volejbalová federace FIVB rozhodla povýšit náš turnaj na nejvyšší úroveň, kterou světová tour nabízí. Je to důkazem správné volby při výběru lokality pro takto prestižní sportovní událost a především organizačního týmu, který stále posouvá turnaj na vyšší a vyšší level. Fanouškům tak do Dolních Vítkovic přinášíme plážový volejbal elitní světové úrovně," uvedl za pořadatele Marek Tesař.

Kromě české špičky se v Ostravě představí prakticky kompletní světová elita včetně olympijských a světových šampionů Anderse Mola s Christianem Sörumem z Norska, kteří už v areálu pod vysokými pecemi dvakrát slavili titul. Mezi ženami budou loňské prvenství obhajovat Němky Svenja Müllerová s Cinjou Tillmanovou.

"Stává se pomalu tradicí, že v závěru května hostíme v neopakovatelném industriálním areálu Dolních Vítkovic volejbal té nejlepší světové úrovně. Zdánlivě nesourodá kombinace průmyslové kulisy se sportem typickým pro přímořská letoviska funguje na výbornou a láká fanoušky zblízka i zdaleka. Mnozí tvrdí, že jaro do Ostravy přichází, když si sednou na zahrádku pod slunečník. Věřím, že zahájení turnaje bude brzy považováno za každoroční počátek ostravského léta," prohlásil ostravský primátor Jan Dohnal.

"Pro Český volejbalový svaz je potěšením ujmout se organizace tohoto turnaje. Naším cílem je vytvořit jedinečnou atmosféru a ještě zvýšit oblíbenost volejbalu v naší zemi. Proto jsme také rozšířili ostravskou nabídku a během konání turnaje uspořádáme i a dvojzápas Evropské zlaté ligy mužských a ženských reprezentací, který se uskuteční 3. června," doplnil předseda svazu Marek Pakosta.

Celý turnaj se odehraje na dvou kurtech a začne středeční kvalifikací, z níž postoupí vždy čtyři nejlepší dvojice. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, víkendové vyřazovací boje vyvrcholí v neděli, kdy se odehraje semifinále, utkání o třetí místo i finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články