Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za pár dnů budeme čtvrté místo hodnotit pozitivně, říkají volejbalistky a už myslí na ME

Zklamané se vrátily reprezentační volejbalistky z Bulharska, kde ve Final Four Evropské zlaté ligy, kterou před dvěma lety vyhrály, skončily čtvrté. Po vítězné jízdě kvalifikací podlehly v semifinále pozdějším vítězkám z Bulharska a v utkání o třetí místo nakonec i Španělkám.

"Věřily jsme si i na Bulharky, i když byly favoritkami, ale ten den zrovna byly někde jinde než my," přiznala blokařka Veronika Trnková v rozhovoru pro Sportovní zprávy ČT. V zápase o třetí místo už podle ní ležela na českém týmu psychická deka.

Veronika Dostálová, její spoluhráčka z reprezentace i z Liberce, viděla boj o bronz trochu jinak. "Tam to nebylo o motivaci, chtěly jsme, ale nešlo to," dodala s tím, že už scházely i fyzické síly.

Názor na to, jestli už účast mezi nejlepší čtyřkou soutěže je třeba brát jako úspěch, Trnková popsala jasně. "Myslím si, že za čtrnáct dnů to budeme nejspíš hodnotit jako úspěch, teď je to ale moc čerstvé. Jsme zklamané a úplně pozitivně to hodnotit nemůžeme," řekla.

A Dostálová, která hraje libero, přitakala: "Souhlasím s Verčou. Ještě to koušeme. Hlavně Španělky jsme měly a mohly porazit."

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky chtějí vrátit Španělkám porážku

Vzhledem ke zrušení závěru extraligy kvůli covidu měly reprezentantky víc času na přípravu na EL i na evropský šampionát, který startuje 18. srpna, a věří, že se to podařilo. "Takhle jsme dostaly aspoň víc času sehrát se," řekla Trnková.

"Nikdo nečekal, že to půjde tak hladce, ale všechno si sedlo. Už před sezonou jsme si řekly, že kvalifikace je pro nás nejdůležitější, a všechny jsme k tomu tak přistoupily," řekla Trnková.

Dlouhá příprava měla podle obou hráček i další pozitiva. "Trenér měl možnost lépe poznat nové hráčky a zapojit je do týmu," vysvětlovala Dostálová.

Ocenila přednosti trenéra Jannise Athanasopulose. "Je lidský. Sice po nás šlape na tréninku, aby z nás dostal co nejvíc, ale ví, že se nemusí podařit každý balon. Je ostrý, ale nenadává nám," popisuje přístup řeckého kouče.

I Trnková jej hodnotí kladně. "Je to Řek, takže je emotivní. Nenechá nás vypustit jediný balon a to je hrozně důležité. Stojí za námi a víme, že bojuje s námi," dodává.

Teď čeká hráčky dovolená a po ní hned začnou přípravu na evropský šampionát. V něm český výběr čekají ve skupině Španělsko, Německo, Polsko, Řecko a Bulharsko.

Postoupit by chtěly na úkor Řecka a Španělska. "Určitě budeme chtít Španělkám vrátit tu poslední porážku z Bulharska," konstatovala Dostálová a bylo na ní vidět, že to bude velká motivace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články