Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Volejbalisty před olympijskou kvalifikací prověří Polsko

Praha/Legionowo - Příprava českých volejbalistů před kvalifikačním turnajem na Olympijské hry v Londýně vrcholí. Reprezentace se utká ve dvou přípravných utkáních s Polskem, třetím týmem letošního mistrovství Evropy. Národní tým se sešel ve stejné sestavě jako na zářijovém evropském šampionátu v Karlových Varech, kde domácí mužstvo skončilo na konečné desáté příčce.

Zatímco co Češi se ladí formu na turnaj do francouzského Tourcoingu, jehož vítěz se probojuje do hlavní části olympijské kvalifikace, Polákům vrcholí příprava na Světový pohár v Japonsku, ze kterého vede nejsnazší cesta k olympijské účasti. "Bude to pro nás úplně ideální soupeř. Domluvili jsme si zápasy už před Evropou a jsem rád, že to vyšlo," řekl ČTK kouč Jan Svoboda. Jeho svěřenci sehrají oba duely ve městě Legionowo u Varšavy, v pátek od 20:00 a v sobotu od 14:30.

Na kvalifikačním turnaji v Tourcoingu narazí čeští volejbalisté od 22. listopadu ve skupině na Belgii a Lotyšsko, dva nejlepší týmy ze skupiny projdou do semifinále proti dvěma postupujícím z trojice Francie, Německo, Řecko. Do květnové hlavní olympijské kvalifikace projde jen vítěz celého turnaje, který bude znám 27. listopadu.

Český tým tvoří nahrávači Ticháček se Zapletalem, smečaři Hudeček, Popelka a Pláteník, blokaři Veselý, Petr Konečný a Mach, diagonální hráči Štokr s Davidem Konečným a libera Kryštof a Bence. "Všichni se z klubů vrátili zdraví kromě Jakuba Veselého, který měl před třemi týdny výron v kotníku. Ale už trénuje a pro kvalifikaci by měl být v pořádku," dodal trenér. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články