Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenéra volejbalistů Svobodu vyřazení z ME bolelo

Karlovy Vary - Před rokem se českým volejbalistům na mistrovství světa povedlo přiblížit špičce, ale na domácím evropském šampionátu to nezopakovali. Po prohře s Polskem pro ně turnaj skončil v osmifinále. "Bolí to vždycky. Bolí to i teď a bolet to ještě bude vzhledem k tomu, že jsme na loňském mistrovství světa byli z Evropanů šestí, a to byl výborný výsledek," řekl trenér reprezentace Jan Svoboda po prohře s Polskem 1:3.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Před rokem Češi dokázali porazit silné soupeře jako Bulharsko či USA, ale v Karlových Varech jim to nevyšlo. Po výhrách nad Portugalskem a Estonskem přišla jasná porážka ve skupině s Ruskem a vyřazení od Poláků v play off. "Jsem si vědom toho, kam patříme, nejde během jednoho roku udělat moc velký skok. Na mistrovství světa jsme se přiblížili světové špičce a nakoukli jsme k nim. Letos se nám to nepodařilo, teď zavládne zklamání z vyřazení," řekl Svoboda.

Čeští volejbalisté patřili na evropském šampionátu k nejstarším s věkovým průměrem přes třicet let. "Mužstvo působí průměrem jako staré, ale myslím, že kromě dvou hráčů mohou všichni pokračovat. Je ale otázka, zda budou chtít, zda bude zajímavá sezona bez šampionátu, zda budou zdravotně v pořádku, zda se neobjeví někdo nový, zda neskončí někdo kvůli věku nebo volejbalu na klubové úrovni," řekl kouč.



K nejstarším hráčům v nominované čtrnáctce patřili Petr Konečný a Jiří Popelka a například šestatřicetiletý Konečný řekl, že pokud se nepostoupí na olympiádu, v týmu skončí. "Jejich rozhodnutí se bude muset respektovat," řekl Svoboda. Do podzimní olympijské kvalifikace, by ale měl Svoboda mít k dispozici všechny hráče, které měl na mistrovství Evropy. "Jsme tak domluveni, tím se uzavře letošní sezona a rozhodne se, jestli budeme úspěšní, nebo ne," konstatoval Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články