Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Volejbalistky Prostějova neuhrály v odvetě s Coneglianem ani set

Prostějovské volejbalistky podlehly v pátém kole Ligy mistryň italskému Coneglianu 0:3 a ve skupině B zůstaly bez bodu poslední. Na rozdíl od prvního vzájemného zápasu na začátku ledna v Itálii se jim v domácí odvetě nepodařilo uhrát proti favoritkám ani set. Až na malé výjimky v úvodu prvního a třetího setu jen marně dotahovaly náskok soupeřek.

Utkání Prostějov - Conegliano
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Odehráli jsme dobré utkání proti nesmírně silnému soupeři, kterému jsme dlouho vzdorovali. Musíme si uvědomit, že Conegliano vede suverénně italskou ligu a ve svých řadách má výborné zahraniční volejbalistky," řekl trenér Miroslav Čada.

Loňské finalistky Ligy mistryň měly po celé utkání výraznou převahu. Český tým převyšovaly hlavně na síti, kde uplatňovaly výškovou převahu a větší důraz jak při útočných akcích, tak i na bloku.

Hanačky se s výjimkou Kossányiové, která si vedle jednoho esa připsala 17 bodů v útoku, v ofenzivě obtížně prosazovaly. Conegliano si k výhře pomohlo 11 bodovými bloky a také výrazně úspěšnějším útokem. Prostějov se na blocích bodově neprosadil vůbec.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov zůstává v Lize mistryň bez výhry

V prvních dvou setech uhrály Čadovy svěřenkyně shodně 21 bodů. Slibně vstoupily i do třetího dějství, ale vyrovnanou partii držely jen do stavu 14:15. V koncovce je soupeřky jasně přehrály a umožnily jim uhrát už jen jediný bod. Jednoznačný průběh ukončila Leeová esem hned při prvním mečbolu.

"Odvedli jsme solidní výkon na příjmu i na servisu. Problém jsme měli s bloky, kde jsme se vůbec neprosadili. Tam byl hlavní výkonnostní rozdíl obou týmů. V našem týmu bych ocenil zejména výkony Kossányiové a Weissové," dodal prostějovský kouč.

České mistryně vybojovaly ve skupině nabité hvězdnými týmy pouze tři sety. Letošní působení v Lize mistryň zakončí Prostějov v úterý 27. února v Istanbulu duelem proti Fenerbahce.

Volejbalová Liga mistryň - skupina B, 5. kolo:

Agel Prostějov - Imoco Conegliano 0:3 (-21, -21, -15) 
Rozhodčí: Grieder (Švýc.), Kurtiss (Lot.). Čas: 72 min. Diváci: 800. 

Sestava a body Prostějova: Weissová, Emontsová 6, Trnková 5, Horká 7, Kossányiová 18, Herelová 5, libero Kovářová - Nová. Trenér: Čada. 

Nejvíce bodů Conegliana: Fabrisová a Hillová po 13, Leeová 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články