Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Prostějov vzdoroval Novaře jen v prvním setu a stále čeká na bodový zisk

Neohrožené vládkyně české volejbalové extraligy z Prostějova prohrály i čtvrtý zápas v základní skupině Ligy mistryň. Před vlastními příznivci se tentokrát musely sklonit před italskou Novarou, s níž držely krok jen v úvodním dějství. Setbol nicméně nevyužily a pak už tahaly za kratší konec provazu. Celek z Apeninského poloostrova vyhrál 3:0. Ve Vyzývacím poháru naopak slaví postup volejbalistky Ostravy.

Prostějovské volejbalistky Kossányiová a Tomášeková blokují útok
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Tým z Hané hrál zpočátku s Novarou vyrovnanou partii a jako první se dostal k setbolu. Hvězdami nabitý hostující kádr však stav 23:24 otočil a ve zbytku utkání už měl jednoznačně navrch. Prostějovské volejbalistky se proti skvělé obraně soupeře prosazovaly jen stěží. Italské šampionky si navíc pomohly dvanácti bloky a výrazně vyšší úspěšností v útoku.

"V koncovce prvního setu nám chybělo trošku odvahy. Nebyl tam už ten drajv, který jsme předtím měly," hodnotila libero Julie Kovářová.

Od druhého dějství už domácí družstvo jasně zaostávalo, podle Kovářové to ovšem nebylo tím, že by Novara přepnula na vyšší stupeň. "Ony hrály pořád stejně, my spíš ubraly. Přišlo mi to trošku odevzdané. V Itálii byly o hodně lepší, tady nakupily spoustu chyb. Škoda, že jsme nebojovaly víc. Pro nás je každý set fakt dobrý," dodala Kovářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova doma jednoznačně prohrály s Novarou

Volejbalová Liga mistryň - skupina B, 4. kolo:

Agel Prostějov - Gorgonzola Novara 0:3 (-24, -13, -15)
Rozhodčí: Michlicová (Pol.), Guillet (Fr.). Čas: 75 min. Diváci: 820.
Sestava a body Prostějova: Weissová 2, Emontsová 10, Trnková 4, Horká 9, Kossányiová 5, Herelová 5, libero Kovářová - Nová 1, libero Slavíková, Tomašeková. Trenér: Čada. 

Ostravské volejbalistky se stejně jako v minulé sezoně dostaly do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Po výhře 3:0 ve Finsku porazily i v domácí odvetě tým Orivesi, tentokrát 3:1, a po roce si zopakují cestu do Ruska. Loni jejich pouť ukončil Krasnojarsk, nyní je čeká dvojutkání s Krasnodarem. Hráčky KP Brno naopak v Poháru CEV vypadly s Uraločkou Jekatěrinburg.

Odvetu s Orivesi tým Zdeňka Pommera dobře začal, ale následně polevil a po dvou setech bylo srovnáno 1:1. "Soupeře jsme nejdřív k ničemu nepustili. Ovšem na začátku druhé sady jsme předvedli absolutní nedůslednost. Asi jsme si mysleli, že se to dohraje samo. Ve třetí jsme po prohození 'úček' uhráli tři čtyři důležité výměny a pak už jsme měli zápas pod kontrolou," řekl Pommer.

Brňanky v Poháru CEV zastavil v osmifinále Jekatěrinburg pod vedením věhlasného trenéra Nikolaje Karpola. Na rozdíl od hladké prohry v Rusku získalo proti slavnému celku Královo Pole cenný set.

"Jsem rád, že jsme tento zápas udělali důstojným a v jedné části i velmi vyrovnaným. Naopak mě mrzí, že některé mladé hráčky nevyužily velikou šanci hrát o překvapení. Mentalita a strach z chyb a absence emocí - to je to, co je limituje. Celý CEV Cup nás přesto rozhodně posunul ve vývoji družstva a doufám, že se nám to zúročí v nadstavbě a v play-off," hodnotil kouč Marek Rojko.

Je nám líto, video expirovalo.
Brňanky v Poháru CEV zastavil v osmifinále Jekatěrinburg

Vyzývací pohár volejbalistek - osmifinále, odveta:

TJ Ostrava - OrPo Orivesi (Fin.) 3:1 (15, -15, 21, 19) 
Rozhodčí: Jordanov (Bulh.), Dragoir (Rum.). Čas: 103 min. Diváci: 300. První zápas:3:0, postoupila Ostrava. 
Sestava a body Ostravy: Makauskaiteová 16, Zemanová 8, Čuboňová 5, H. Kojdová 14, Nachmilnerová 12, Valková 2, libero Chevalierová - Sedláčková 1, Diatková 8, Šípová, Žolnerčíková, Křenková. Trenér: Pommer.

Pohár CEV volejbalistek - osmifinále, odveta: 

KP Brno - Uraločka Jekatěrinburg 1:3 (-10, 26, -20, -16)
 
Rozhodčí: Stipaničevová (Chorv.), Stevanovič (Srb.). Čas: 102 min. Diváci: 120. První zápas: 0:3, postoupila Uraločka. 
Sestava a body Brna: Meidlová 1, Vyklická 7, Pištěláková 3, Peneová 8, Boulová 9, Zburová 5, libero Vaňková - Suchá 5, Janečková, Šloufová, Podhrázká, Kopáčová 15. Trenér: Rojko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články