Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalistky povede kouč německého mistra, Parisiho nahradil Waibl

Praha – České volejbalistky již znají jméno nového trenéra. Reprezentaci povede Němec Alexander Waibl. Sedmačtyřicetiletý kouč německého mistra Drážďan podepsal smlouvu na rok s opcí. Pomáhat mu bude trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

Nový trenér českých volejbalistek Alexander Waibl
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

U týmu vystřídali Itala Carla Parisiho, jemuž po loňském mistrovství Evropy vypršela smlouva po třech a půl letech. Zahraničního kouče mají nyní obě české reprezentace, mužský tým převzal v předminulém týdnu Španěl Miguel Ángel Falasca.

"Některé hráčky znám z bundesligy i z Prostějova, kde hrála moje manželka. Viděl jsem několik zápasů, takže o českém volejbalu už něco vím," řekl České televizi Waibl, jehož ženou je bývalá prostějovská blokařka Stefanie Kargová, která Hanačkám pomohla k dalšímu titulu v minulé sezoně.

"Je mi opravdu velkou ctí být hlavním trenérem české volejbalové reprezentace. Je to pro mne obrovská výzva. Již nyní se těším na první setkání a společnou přípravu," uvedl Waibl, který s celkem Drážďan míří za třetím bundesligovým titulem v řadě.

Svaz chtěl původně k ženské reprezentaci Čecha, jenže s hlavními adepty Pommerem ani dosavadní Parisiho asistentkou Marcelou Ritschelovou se na pozici prvního kouče nedohodl.

"Proto jsme se začali poohlížet v zahraničí. Zájemců bylo několik, ve hře byli například Italové Barbollini, Chiappini, Negro nebo Micelli či Nor Tore Aleksandresen. Nakonec jsme se rozhodli pro trenéra Waibla, který vybudoval v Drážďanech silný tým a vyhrál s ním dvakrát ligu, pohár i Challenge Cup. Velmi dobře umí pracovat s cizinkami a jeho družstvo je vždy skvěle zorganizované," řekl vedoucí obou reprezentací Jakub Novotný.

České volejbalistky se poprvé sejdou k přípravě na začátku května. Od června absolvují opět světovou Grand Prix, hlavním cílem sezony je postup ze zářijové kvalifikace na mistrovství Evropy v příštím roce.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky povede německý trenér Waibl s Pommerem

Přehled trenérů volejbalové reprezentace žen (od 1994):

Milan Kafka (1994), Pavel Řeřábek (1995–1998), Vladimír Pech (1999–2000), Miroslav Čada (2000–2001), Stanislav Mitáč (2001–2005), Táňa Krempaská (2006–2009), Jiří Šiller (2009–2011), Carlo Parisi (Itálie, 2012–2015), Alexander Waibl (Německo, od 2016).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články