Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Reprezentaci volejbalistek už nepovede Ital Parisi

Praha - Reprezentaci volejbalistek už nepovede trenér Carlo Parisi. Předseda volejbalového svazu Zdeněk Haník uvedl, že s italským koučem neprodlouží smlouvu. Kontrakt po podzimním mistrovství Evropy vypršel také trenérovi mužů Zdeňku Šmejkalovi, o jeho osudu zatím není jasno. "Carlo Parisi nebude u reprezentace pokračovat. Přestože odvedl výbornou práci a udělal pro nás moc, tak výkonnostní cíl nebyl splněn," potvrdil Haník.

Ilustrační foto

Pětapadesátiletý Parisi, zároveň kouč italského klubu Busto Arsizio, připravoval národní tým od února 2012. Dvakrát dovedl Češky na mistrovství Evropy do osmifinále, cílem ale bylo čtvrtfinále. Jeho osud byl nejistý už po minulém ME, ale smlouvu loni prodloužil a letos v létě s týmem vybojoval třetí místo v druhé divizi světové Grand Prix.

Mužům se na evropském šampionátu po třech porážkách ve skupině nepodařilo ani projít do play-off. "U mužů je otázka otevřená," uvedl Haník na otázku, zda bude u týmu pokračovat Šmejkal, který v roli hlavního kouče působí od října 2013.

Na výběr nového trenéra národního výběru žen, potvrzení či jmenování nového kouče mužů svaz nespěchá. "Nemáme tlak. Řekněme, že do konce roku," řekl Haník s tím, že mechanismus výběru trenérů určí správní rada svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články