Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky povede Ital Parisi

Praha - Ital Carlo Parisi je novým trenérem českých volejbalistek, jeho asistentkou se stala bývalá reprezentantka Marcela Ritschelová. Muži jméno kouče ještě neznají, v prvním kole výběrového řízení žádný z kandidátů neuspěl

Carlo Parisi
zdroj: ČT4

Parisi střídá na lavičce ženské reprezentace Jiřího Šillera, kterému skončila na konci minulého roku smlouva. Jednapadesátiletý Parisi je a zůstane zároveň koučem aktuálního lídra italské ligy a vítěze Italského poháru Busto Arsizio, ve kterém k jeho svěřenkám patří Aneta Havlíčková s Helenou Havelkovou.

Předseda českého svazu Zdeněk Haník:

"Parisi je cizinec ze země volejbalu zaslíbené, z Itálie, která je nositelem volejbalového progresu. Má za sebou úspěchy a vycítil jsem, že je na cestě vzhůru. Není světovou hvězdou, ale zavedeným trenérem a má energii a velkou ctižádost něco dosáhnout."

Volejbalový svaz vybral Parisiho z konkurence skoro desítky kandidátů. Hlásil se i Šiller a vedle něj neuspěli ani Luboš Bednář, Slovák Marek Rojko, Ital Bruno Napolitano, Němec Jan Lindenmair a Belgičan žijící v Nizozemsku Jean-Pierre Staellens. S Parisim a Ritschelovou jsou v realizačním týmu další tři Italové. Statistikem je Marco Musso, atletickým trenérem Ezio Bramard a manažerem Enzo Barbaro.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky mají nového trenéra

"Mým úkolem je přesunout pozornost zpět na ženy a doufám, že budu pracovat tak dobře, že se mi toho podaří dosáhnout," řekl Parisi. Prvním jeho cílem je skončit do druhého místa v Evropské lize a postoupit na mistrovství Evropy. V případě úspěchů může u volejbalistek vydržet až do olympiády v Riu de Janeiro v roce 2016.

O reprezentaci mužů měli zájem z českých odborníků dosavadní kouč Jan Svoboda, Petr Brom, Milan Fortuník, Josef Smolka a Martin Demar. Z cizinců Ital Flavio Gulinelli, Belgičan Vital Heynen, Brazilec Mauricio Paes a také Slovák Ivan Husár. Z nich ale zatím nový trenér nevzešel, svaz proto vypíše druhé kolo výběrového řízení.

Trenéři volejbalové reprezentace žen: Milan Kafka (1994), Pavel Řeřábek (1995-1998), Vladimír Pech (1999-2000), Miroslav Čada (2000-2001), Stanislav Mitáč (2001-2005), Táňa Krempaská (2006-2009), Jiří Šiller (2009-2011), Carlo Parisi (od 2012).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články