Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

O trénování volejbalových reprezentací se uchází evropská esa

Praha - U volejbalové reprezentace mužů i žen se budou volit noví trenéři. Představitelé Českého volejbalového svazu (ČVS) pozvali k osobním rozhovorům na post reprezentačních koučů celkem šestnáct kandidátů – sedm domácích a devět zahraničních trenérů.

Český volejbal čeká na nové trenéry
zdroj: ČT24

O práci u mužského týmu se uchází i stávající kouč Jan Svoboda. Mezi silnými zahraničními kandidáty je například Flavio Gulinelli se zkušenostmi ze tří evropských soutěží nebo italské reprezentace. "Určitě čeští trenéři mají šanci, jen mě překvapila úroveň přípravy a konkrétních srovnání mezi českými a zahraničními trenéry," řekl předseda ČSV Zdeněk Haník.

Na post hlavního kouče družstva žen kandidují dva domácí a pět zahraničních trenérů – soupeřem dosavadního trenéra Jiřího Šillera je například Ital Carlo Parisi, kouč nejlepšího italského celku Busto Arsizio s reprezentantkami Anetou Havlíčkovou a Helenou Havelkovou. Haník si výběr pochvaloval. "Musíme zvolit tu nejlepší variantu a využít šanci, která se nám naskytla, protože se nám hlásí na post trenéra evropská esa."

Uchazeči o pozice trenérů reprezentačních družstev mužů a žen absolvují poslední kolo výběrového řízení první únorový týden.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články