Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Volejbalistky KP Brno porazily v prvním finále extraligy Šelmy v tie-breaku

Volejbalistky Králova Pole zahájily vítězně finále extraligy. V brněnském derby porazily Šelmy 3:2 po setech 21:25, 26:24, 25:13, 18:25, 15:10 a ujaly se v sérii na tři vítězství vedení 1:0. V prvním zápase o třetí místo zdolal vítěz základní části Liberec obhájkyně titulu z Prostějova 3:1 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. finále volejbalistek KP Brno – Šelmy Brno

Poprvé v historii samostatné české ligy se o titul utkávají dva celky z jednoho města. Zatímco volejbalistky Králova Pole mají na svém kontě už pět titulů, byť ten poslední je z roku 2007, pro Šelmy je už postup do finále největším úspěchem v krátké pětileté existenci klubu.

Do prvního finále vstoupily lépe hostující Šelmy. Větším důrazem na síti přinutily hráčky Králova Pole chybovat, čímž je znervózněly a první sadu přivedly do vítězného konce.

Šelmy byly blízko i zisku druhého setu, dostaly se do vedení 24:20, ale nevyužily ani jeden ze čtyř setbolů, naopak servis Hrušecké je dostal pod tlak a dvě její esa v závěru srovnala stav setů na 1:1.

"Věřil jsem i při čtyřech setbolech soupeře, že jsme schopni to otočit," řekl po zápase domácí kouč Erik Nezhoda.

"Utekli jsme hrobníkovi z lopaty," přidala hodnocení koncovky druhé sady nejlepší hráčka zápasu Daniela Digrinová z KP.

"Do té doby jsme měli navrch, ale v koncovce jsme moc spěchali a dělali chyby," vystihl klíčový moment kouč Šelem Ondřej Boula.

Tento moment nahrál do karet druhému týmu po základní části. Hráčky KP přestaly chybovat, servisem zatlačily Šelmy do defenzivy a dokázaly ubránit jejich největší úderné eso – Anetu Kocmanovou-Havlíčkovou.

Ta se po vystřídání a odpočinku vrátila do čtvrté sady a přispěla ke zdramatizování pohledného zápasu, v němž se dlouhé výměny střídaly s razantními útoky i dobrými bloky.

Šelmy dokázaly set vyhrát a o osudu prvního finále se rozhodovalo v tie-breaku, do něhož už nezasáhla Kocmanová-Havlíčková.

Její útočná úspěšnost Šelmám chyběla, Královo Pole po dobrých servisech a blocích dotáhlo zápas do vítězného konce.

"Je to výborný vstup do finálové série, ale v dalším pokračování se musíme více koncentrovat na úvod a pohlídat si začátky utkání," dodal Nezhoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články