Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jihostroj šlapal bez poruchy a v prvním finále nenechal Lvům ani set

Skvělý zápas odehráli v prvním finálovém zápase extraligy volejbalisté Českých Budějovic, kteří nenechali pražským Lvům ani set. V bouřlivém prostředí vlastní haly porazili soupeře 25:23, 25:21 a 25:19. Po vítězné semifinálové sérii s Duklou Liberec (3:2 na zápasy) tak poprvé v sezoně uspěli proti pražskému celku, který se po loňském neúspěšném finále s Karlovarskem snaží získat první titul v klubové historii. Hraje se na tři výhry a série pokračuje ve čtvrtek v Praze. Druhý finálový zápas můžete ve čtvrtek sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus.

Zápas byl poměrně vyrovnaný jen v prvních dvou sadách, ale i v nich měl Jihostroj většinou těsně navrch. "Měli jsme svoje šance první dva sety, ale nevyužili jsme je. Často jsme v těch situacích čekali, co udělá soupeř. Takhle nemůžeme hrát ve finále," řekl v nahrávce pro média kapitán Lvů Jakub Janouch.

V koncovkách desetinásobní tuzemští šampioni dominovali a ve třetí sadě zlomili odpor pražského celku definitivně. Argentinský kouč Juan Manuel Barrial vyměnil polovinu základní sestavy, ale ke zvratu bylo navzdory několika bodovým blokům daleko. "Ke konci jsme už nepředvedli nic," uznal Janouch. Trenér Barrial v rozhovoru pro Českou televizi těžko skrýval zklamání. "Oni to hráli bláznivě jako finále a my jsme to hráli jako přátelák," posteskl si.

Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl se sedmnácti body domácí univerzál Stijn van Schie, kterému sekundoval čtrnáctibodový smečař Martin Licek. Trenér Jihostroje Vojtěch Zach viděl jako klíčový faktor servis, kterým jeho svěřenci postupně hodně tlačili. "A dařila se nám obrana. Ale je to jenom jeden zápas, hraje na tři vítězné, hodně se toho může stát," řekl.

Další zápas se uskuteční ve čtvrtek v Praze a Zach očekává jiný duel. "Praha se určitě zvedne. Bude hrát doma, přijde určitě spousta lidí. Bude to tam rozhodně mnohem těžší," předpokládá.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů – 1. zápas:

České Budějovice – Lvi Praha 3:0 (23, 21, 19)

Rozhodčí: Krtička, Rychlík. Čas: 99 min.

České Budějovice: Sedláček 7, Giraudo 8, Licek 14, Ondrovič 8, Van Schie 16, Stoilovič 4, libero Kryštof - Michálek. trenér: Zach.

Lvi: Vodička 5, Todua 8, Schouten 11, T. Kriško 7, McCarthy 4, Janouch 1, libero Moník - Tibitanzl 1, Kollátor 5, Pessoa 1, Čech 2, Pljaseckij. Trenér: Barrial.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články