Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Volejbalisté Karlovarska porazili Benátky nad Jizerou 3:1

Volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko se po nečekané prohře v Ostravě vrátili na vítěznou vlnu a v předehrávce 6. kola extraligy porazili VK Benátky nad Jizerou 3:1 (22, 18, -20, 21). Středočeského rivala zdolali včetně jednoho pohárového zápasu podvanácté v řadě a jsou druzí v neúplné tabulce. Jejich nejbližší pronásledovatelé Lvi Praha a České Budějovice mají dva zápasy k dobru.


Utkání Karlovarsko – Benátky nad Jizerou
zdroj: ČT Sport autor: ČT Sport

Volejbalisty Karlovarska proti Benátkám nastartoval zvládnutý závěr prvního setu. Ve druhé sadě domácí vyprodukovali jednu čtyřbodovou a jednu pětibodovou šňůru a výsledkem bylo vítězství 25:18. Jenže ve třetím setu domácí nedokázali Benátky dorazit. Hosté se výhrou 25:20, kterou po dvojbloku potvrdilo video, vrátili do zápasu. Domácí se ale dokázali zase zkoncentrovat v pravý čas, v koncovce čtvrté sady. Tečku za zápasem udělal symbolicky jejich nejúspěšnější hráč, šestnáctibodový Filip Šestan.

"Pro nás bylo dneska důležité vyhrát a nezáleželo na tom, jak. O víkendu jsme to měli hodně složité. Robert Calin je zraněný, to je velká ztráta," řekl italský kouč Karlovarska Stefano Mascia České televizi. "Ale zvládli jsme to. Benátky odehrály dobrý zápas. V jednu chvíli odhalily naši slabinu a využily toho, ale dostali jsme se z toho a vyhráli," dodal.

"Rozhodl první set. Tam jsme byli jasně lepší a měli jsme ho vyhrát," uvedl trenér hostů Aleš Dittrich. Benátky nad Jizerou porazily dnešního soupeře naposledy v březnu 2016.

Nejlepším hráčem zápasu byl domácí blokař Petr Špulák, který přispěl k výhře 13 body. "Bylo to urvané vítězství. Nejsem sice vůbec spokojený, ale jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Náš výkon není vůbec optimální, doufám, že se to do budoucna bude lepšit," prohlásil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Karlovarsko – Benátky nad Jizerou
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články