Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítězná jízda skončila. Sluková s Hermannovou narazily před boji o medaile

Spanilá cesta od Ostravy až do Varšavy skončila pro Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou po vítězství na české půdě ve čtvrtfinále polského turnaje. Česká dvojice nestačila na kanadský pár Heather Bansleyová a Brandie Wilkersonová, kterému podlehla 1:2 na sety. Pátí skončili také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Kanaďankám ve Varšavě dokonale vyšla odveta za nedělní finálovou porážku z areálu v Dolních Vítkovicích. "Proti Brandy a Heather se nám povedlo zopáknout bojovný tříseťák jako minulý týden v Ostravě, ale ke konci byly holky silnější," napsaly české hráčky na Facebooku.

"Kanaďanky teď patří k nejsilnějším týmům, na posledních turnajích byly třetí a druhé. Holky proti nim z hlediska taktiky nepodaly úplně nejlepší výkon, přesto to znovu byl velmi těsný zápas," řekl trenér Simon Nausch.

Perušič a Schweiner, čtvrtý pár z ostravského turnaje, vyřadili ve druhém kole play-off domácí dvojici Grzegorz Fijalek, Michal Bryl 2:0 na sety. Ve čtvrtfinále pak Češi narazili na další Poláky, nejvýše nasazené Piotra Kantora a Bartosze Losiaka.

S těmi minulý týden prohráli v Ostravě v semifinále, ale ve Varšavě jim porážku ve skupině oplatili. Ve čtvrtfinálovém duelu vyhráli čeští volejbalisté první set, zpočátku vedli i ve druhém, ale nakonec podlehli 11:15 v tie-breaku.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* ve Varšavě:

Muži: Play-off - 2. kolo: Perušič, Schweiner (16-ČR) - Fijalek, Bryl (14-Pol.) 2:0 (19, 13). Čtvrtfinále: Kantor, Losiak (1-Pol.) - Perušič, Schweiner 2:1 (-17, 19, 11).

Ženy: Čtvrtfinále: Bansleyová, Wilkersonová (4-Kan.) - Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) 2:1 (19, -18, 8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články