Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sezona probíhá na jedničku a Tokio už je blízko, hlasí Perušič se Schweinerem

Česká republika by na olympijských hrách v Tokiu měla mít také mužskou beachvolejbalovou dvojici. Ondřej Perušič a David Schweiner jsou jistotě kvalifikace už blízko. V letošní sezoně se jim nadmíru daří, vyhráli dokonce jeden z velkých turnajů. Své umění zanedlouho předvedou také v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Úspěchy beachvolejbalového dua Perušič, Schweiner

Velmi blízko olympijskému startu jsou plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Začátek sezony měli skvělý, získali dvě medaile a jeden z turnajů poprvé v kariéře dokonce vyhráli. Získané body českou dvojici posunuly výrazným způsobem k olympijským hrám.

"Povedené turnaje nás hodně posunuly. Že bychom se tam nedostali, je už spíše teoretické," souhlasí Perušič. "Máme před sebou ještě dva turnaje, ale naše výchozí pozice je slibná a do Tokia bychom se snad měli dostat," dodává druhý z dvojice Schweiner.

Český tým se v letošní sezoně výrazně výsledkově i výkonnostně posunul. "Nejvíce se nám povedlo zlepšit vybudování herního systému týmu. Ať jsme v jakékoliv situaci, víme, co dělat. Dokážeme se i koučovat sami. Vyhodnotit si, co funguje a co ne, přizpůsobit se vývoji utkání. To potřebuje čas a myslím si, že je to hlavní rozdíl," říká Perušič.

Nyní Čechy čeká domácí turnaj v Ostravě, který proběhne v červnu. "Po něm už bude jasno o olympijských hrách," poznamenává Perušič. "Příprava už ale i teď jde hlavně k olympijským hrám. Ne, že něco vypouštíme, ale bude to vrchol," dodává Schweiner. 

A jak hodnotí své letošní úspěchy? "Sezona je na jedničku a výrazně nad plán," shodují se s úsměvem české beachvolejbalové hvězdy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články