Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Prometej Dnipro končí v české extralize, na vině je změna legislativy

Ukrajinský mistr Prometej Dnipro musí ukončit své účinkování v české extralize volejbalistek. Na vině je změna legislativy na Ukrajině, která zpřísnila podmínky pro převod financí do zahraničí, klub tak nemůže zajistit působení hráček a trenérů. Zbývající zápasy klubu, který ovládl základní část, byly kontumovány.

Prometej Dnipro v duelu s TJ Ostrava
zdroj: http://www.volejbal-ostrava.cz/

Prometej se omluvil v dopise svazu. S problémy se potýkal od začátku tohoto kalendářního roku, kdy ukrajinská národní banka svým usnesením zakázala převod finančních prostředků z ukrajinských účtů do zahraničí.

"Zavedení tohoto omezení znemožňuje volejbalovému týmu Prometej další účast v české extralize žen v letošní sezoně z důvodu nemožnosti materiálního zajištění pobytu našich hráček a trenérů v zahraničí," napsalo vedení klubu předsedovi Českého volejbalového svazu Marku Pakostovi.

Svaz přizval ukrajinské mistryně do nejvyšší tuzemské soutěže loni v létě, kdy to bylo součástí pomoci volejbalu z okupované Ukrajiny. Prometej Dnipro našel útočiště v Kutné Hoře, kde hrál i domácí zápasy Ligy mistryň. V základní části extraligy vyhrál 17 z 20 zápasů. Do nadstavby už nenastoupí.

"Příchodem ukrajinského mistra stoupla kvalita naší UNIQA extraligy žen, a byť jejich účinkování skončilo dříve, než jsme plánovali, vnímám ho jako přínosné pro obě strany," uvedl na předseda Asociace extraligových klubů žen Martin Gerža.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články