Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Šelmy ulovily hvězdnou posilu, do extraligy se vrací univerzálka Havlíčková

Aneta Havlíčková se po konci angažmá v Turecku vrátila po roce a půl do české extraligy. Zkušená univerzálka, která v domácí soutěži dosud hrála jen za pražský Olymp, posílila šestý tým tabulky Šelmy Brno.

Aneta Havlíčková
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Havlíčková z Olympu odešla předloni do Turecka. Naposledy hrála za tým Altinoluk, ale klub jí v prosinci nečekaně vypověděl smlouvu. V polovině sezony končit nechtěla a nabídka Šelem se jí líbila.

"Dokázala jsem se domluvit na mém fungování a vyjít si vstříc s klubem. Šelmy mají nastavený režim trochu jinak než ostatní týmy, což mi vyhovuje. Můj vnitřní pocit mi říkal, že to bude dobrá volba. Jsem tu dva dny a potěšilo mě, jak profesionální klub to je," řekla Havlíčková.

Na posilu se těší trenér Ondřej Boula. "Přinese nám zkušenosti, je zvyklá hrát těžké zápasy i koncovky a pomůže nám do play-off," uvedl.

Zda bude debutovat již v sobotu ve čtvrtfinále Českého poháru, on ani hráčka neprozradili. "Bude to překvapení pro nás všechny, je to otevřené," řekla Havlíčková.

V extralize získala dva tituly s Olympem, zkušenosti sbírala také v Nizozemsku, Itálii či Ázerbájdžánu. V roce 2020 se do pražského klubu po 12 letech v zahraničí vrátila.

V dresu klubů Busto Arsizio a Fenerbahce slavila Pohár CEV. Anketu o nejlepší domácí volejbalistku vyhrála v letech 2005, 2012 a 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články