Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Příznivý los MS. Volejbalisté do 21 let se střetnou s Kanadou, Polskem a Marokem

Brno - Los domácího mistrovství světa byl k mladým českým volejbalistům příznivý. Reprezentační jednadvacítka narazí ve skupině A v Brně postupně na Kanadu, Polsko a Maroko. Šampionát se bude hrát od 23. června do 2. července a vedle Brna, kde je na programu i finálová část, ho budou hostit také České Budějovice.

"Skupiny jsou ale vyrovnané. Polsko má kvalitní tým, který by mohl být favoritem celého turnaje. Kanada hraje atletický a silový volejbal. Ale přáli jsme si ji za soupeře. Maroko nahradilo na poslední chvíli Slovinsko a je pro nás velkou neznámou," řekl trenér českých juniorů Ivan Pelikán, který má momentálně v přípravě 16 hráčů. Sedmnáctým je smečař Donovan Džavoronok, jenž se připojí k týmu po zápasech Světové ligy.

V brněnské DRFG aréně se budou hrát kromě skupiny A také zápasy skupiny B, ve které se střetnou Rusko, Turecko, USA a Kuba. Zápasy českého týmu ve skupině budou mít začátky v 17:30.

V Českých Budějovicích si ve skupině C změří síly Argentina, Itálie, Írán a Ukrajina a ve skupině D Čína, Brazílie, Egypt a Japonsko.

Česká reprezentace nyní bude ladit formu až do 11. června v Českých Budějovicích. O dva dny později začne závěrečná příprava na šampionát v Brně, kterou proloží 15. června utkání s Polskem v Opavě. O dva dny později se v generálce český tým střetne v Brně s Ruskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články