Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plážové volejbalistky prohrály obě úvodní utkání na ME

Berlín - České plážové volejbalistky Karolina Řeháčková a Michaela Vorlová prohrály oba své úvodní zápasy na mistrovství Evropy, které se ode dneška do neděle koná v Berlíně. Nejprve nestačily na obhájkyně bronzu Simone Kuhnovou a Nadine Zumkehrovou ze Švýcarska, kterým podlehly 0:2. Stejným výsledkem pak prohrály i se Španělkami Else Baquerizovou MacMillanovou a Lilianou Fernándezovou Steinerovou.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Proti pátému nasazenému páru uhrály v každém setu dvanáct bodů, zápas trval bez minuty jen půl hodiny. "Vůbec jsme nezačaly hrát naši hru. Měly jsme špatný servis v obou setech a v podstatě jsme se vůbec nechytly. Asi jsme se bály," řekla Řeháčková po prvním vystoupení třiadvacetiletých Češek na turnaji.

Třiadvacetileté Češky pak příliš nevzdorovaly ani osmým nasazeným Španělkám, se kterými uhrály v prvním setu devět bodů a v druhém třináct. Boje v základní skupině E zakončí české plážové volejbalistky čtvrtečním duelem se slovinskými sestrami Erikou a Simonou Fabjanovými. "Ambice moc velké nemáme, protože jsme opravdu nováčci. Chtěly bychom postoupit ze skupiny, být třetí a zkusit to uhrát na body," přiblížila Řeháčková cíle českých reprezentantek, které jsou v Berlíně nasazeny jako dvacáté.

Aby se jim to podařilo, musejí ve svém čtvrtečním posledním vystoupení v základní skupině E porazit slovinské sestry Eriku a Simonu Fabjanovy. Ty dnes v prvním zápase podlehly Španělkám rovněž 0:2, ve druhém utkání ale potrápily favorizované Švýcarky, s nimiž prohrály až po boji 1:2. Sesterské duo z Lublaně, nasazené jako číslo 17, tak má před duelem s Češkami lepší výchozí pozici k zisku třetího místa ve skupině, a tudíž blíže do pátečního osmifinále. Do něj postoupí z šesti čtyřčlenných skupin vždy dva páry, které doplní čtyři nejlepší dvojice z třetích míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články