Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Perušič se Schweinerem postoupili na písku v Dauhá do čtvrtfinále

Už ve čtvrtfinále jsou na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Dauhá beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Obě české dvojice žen naopak dohrály. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou skončily v play-off v 1. kole a dělí se o 17. místo, Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou neprošly ze skupinové fáze a jsou pětadvacáté.

Perušič se Schweinerem po obnovení Světového okruhu získají řádnou porci bodů pro olympijskou kvalifikaci do Tokia, výsledek ještě mohou vylepšit ve čtvrtek proti domácí katarské dvojici Šaríf Janus - Ahmed Tidžan. Třetí výhru na turnaji získali proti chilským bratrancům Estebanu a Marcu Grimaltovým, které zdolali 21:17 a 21:15. Maximem českých jedniček ve Světovém okruhu je stříbro z Ostravy z května 2019.

Oběma českým ženským párům se stala osudnou ruská dvojice Xenia Dabižová a Darja Rudychová. Slukovou s Barborou Hermannovou nepustila do osmifinále a předtím zdolala ve skupině i Kvapilovou s Kubíčkovou.

Hermannová se Slukovou nastoupily na špičkově obsazeném turnaji Světového okruhu po roce a půl. Naposledy hrály tak kvalitní soutěž v září 2019 ve finále seriálu v Římě. Dabižovou s Rudychovou porazily držitelky čtyř titulů na okruhu v prvním setu 21:16, ale od stavu 5:4 ve druhém už jen dotahovaly ztrátu. Rusky poté uspěly 21:17 a 15:10.

"První set jsme hrály soustředěně, takticky a soupeřky jsme donutily do chyb. Ony se ale ve druhém a třetím setu trošku lépe přizpůsobily točícímu se větru, změnily rytmus hry a nám se pak nedařilo je zatlačit. Upustily jsme od taktiky, kterou jsme chtěly ve větru hrát," uvedla Nausch Sluková.

S Hermannovou se podělily v Dauhá o 17. místo. "Odehrály jsme vesměs pět dobrých setů a dva nedostatečně precizní a agresivní tie-breaky. Bylo znát herní manko a chybějící zápasový rytmus. Určitě jsme tým, který se do turnajového rytmu potřebuje trochu víc dostat, a jakmile se sezona rozjede, tak se cítíme komfortněji. Bylo tam ale i spoustu dobrých momentů, na kterých se dá v následujících týdnech stavět," prohlásila Nausch Sluková.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Dauhá:

Muži:
Play-off: 2. kolo:

Perušič, Schweiner (14-ČR) - E. Grimalt, M. Grimalt (20-Chile) 2:0 (17, 15).

Ženy:
Skupina H:
Dabižaová, Rudychová (24-Rus.) - Kvapilová, Kubíčková (25-ČR) 2:0 (19, 19).
Play-off: 1. kolo:
Dabižaová, Rudychová - Hermannová, Nausch Sluková (10-ČR) 2:1 (-16, 17, 10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články