Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Perušič se Schweinerem budou hrát na písku v Dauhá o první titul

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na Světovém okruhu v Dauhá zahrají o první titul. Úspěšnou pouť čtyřhvězdičkovým turnajem jim neukončili ani hvězdní Američané Philip Dalhausser a Nicholas Lucena, které rozjetí Češi porazili jasně 21:9 a 21:17. Předtím ve čtvrtfinále v Kataru vyřadili domácí dvojici Šaríf Janus, Ahmed Tidžan po velkém boji 2:1.

Finálovou účastí Perušič a Schweiner vyrovnali svůj největší úspěch v elitním seriálu, předloni v květnu na Světovém okruhu v Ostravě získali stříbrné medaile.

"Někteří hráči si z nás dělali srandu, že umíme hrát dobře jen doma. Jsem rád, že jsme ukázali, že nemají pravdu," řekl Perušič.

Dalhausser, olympijský vítěz z Pekingu 2008 a mistr světa z roku 2007, získal s Lucenou na Světovém okruhu již devět titulů.

Dnes ale jednačtyřicetiletí Američané nestačili na šestadvacetileté Čechy, kteří vyhráli i svůj pátý duel na katarském písku. Získali tak pořádnou porci bodů do olympijské kvalifikace.

Dnes ale nejdříve měli s domácími reprezentanty afrického původu namále. Senegalský rodák Janus i původem Gambijec Tidžan vyhráli první set 21:17. Druhou sadu získali Perušič se Schweinerem 21:18, ale v tie-breaku hlavně dotahovali.

V závěru už Tidžana chytaly křeče a čeští hráči vývoj otočili. Za stavu 16:15 zablokovali Katařani smeč pouze do sítě a po hodinové bitvě kapitulovali.

Proti Dalhausserovi s Lucenou začali s vervou, hned v úvodu bodově odskočili a už nenechali zkušené soupeře rozehrát.

"Museli být unavení, protože včera hráli tři těžké zápasy a dneska ten první v náročných podmínkách," uvedl Perušič.

Se Schweinerem se o životní úspěch poperou v pátek ve finále od 17:45 proti brazilské dvojici Evandro, Guto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články