Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pakosta zůstane na židli předsedy volejbalového svazu

Legendární volejbalista Marek Pakosta obhájil funkci předsedy Českého volejbalového svazu, jemuž šéfuje od roku 2017. Reprezentant z olympijských her v roce 1996 v plážovém volejbale a dvojnásobný vítěz Ligy Mistrů zakončil kariéru v roce 2007. Poté deset let působil jako manažer v různých oborech. Jeho vyzyvatelem ve volbě v pražském hotelu Pyramida byl Jiří Popelka. Třetí kandidát Miroslav Přikryl před hlasováním odstoupil.  

Je nám líto, video expirovalo.
Pakosta zůstává na další čtyři roky předsedou volejbalového svazu

Bývalý reprezentant Pakosta v květnu 2017 v pozici šéfa svazu vystřídal po sedmi letech Zdeňka Haníka. Ze 146 delegátů se dnešní prezenční valné hromady zúčastnilo 144, dvaapadesátiletý Pakosta u nich vyhrál s převahou. Cítil podle svých slov spokojenost a radost.

"Vnímám to tak, že se tady ocenily čtyři roky práce, kterou jsem já a kolegové ze správní rady udělali pro stabilizaci českého volejbalu a nastartování směru, kterým se chceme ubírat i dál," uvedl v tiskové zprávě Pakosta.

Statutární orgán ČVS (dříve správní rada) je jedenáctičlenný, vedle Pakosty do něj byli zvoleni Jakub Novotný, Martin Gerža, Vít Mařík, Radek Hacaperka, Miroslav Přikryl, Tomáš Zedník, Petr Juda, Jakub Lejsek, Roman Macek a Vavřinec Pečinka.

"Když se dívám na ta jména, tak vidím každého přínosným v nějaké oblasti. Na prvním zasedání výboru, což je nový název statutárního orgánu, budeme řešit gesce a rozdělení oblastí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články