Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc se s Prostějovem natrápila pět setů

Olomoucké volejbalistky se v domácí extralize pět setů trápily se soupeřkami z Prostějova. Nakonec svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého zdolaly ve šlágru 5. kola své letité rivalky 3:2 a zůstaly posledním neporaženým celkem.

Radost volejbalistek Olomouce
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Souboj o Hanou" měl jiné favoritky než v minulosti, neboť Prostějov po letech dominance snížil před sezonou rozpočet a omladil kádr. Největšími adeptkami na titul se tak staly Olomoučanky a svou roli potvrzovaly i v souboji o první místo v tabulce.

Domácí volejbalistky vyhrály první dva sety 25:20, 25:10 a měly nakročeno za pátým tříbodovým ziskem v sezoně. Prostějov ale následující sady vyhrál 25:19, 25:22 a jako první tým vzal Olomouci v tomto ročníku bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoucké volejbalistky zvládly pětisetovou bitvu s Prostějovem

Stejně jako o zhruba 24 hodin dříve v předkole Ligy mistryň proti rumunskému celku Alba Blaj musela Olomouc hrát tie-break a tentokrát byla úspěšná. Za stavu 14:13 proměnily domácí hráčky první mečbol a mohly slavit první výhru nad Prostějovem od finále extraligy v květnu 2017.

Olomouc vede tabulku o dva body před Libercem, který v pondělní předehrávce vyhrál 3:0 v Ostravě. Prostějov, který musel potřetí v sezoně do pěti setů, je o další bod zpět třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články