Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomoucké volejbalistky bojovaly a prohrály až v tie-breaku

Statečný, ale nakonec marný boj svedly olomoucké volejbalistky v úvodním zápase druhého předkola Ligy mistryň s favorizovaným rumunským celkem Alba Blaj. Finalista minulého ročníku této elitní evropské soutěže sice prohrál úvodní set, ale další dva už šly za ním. Ovšem Olomouc ještě vyrovnala na 2:2 a padla až v tie-breaku, v němž odvrátila dva mečboly. O postupujícím do třetího předkola rozhodne odveta, která se hraje v úterý v Rumunsku.

Olomouc - Alba Blaj
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

České vicemistryně začaly zápas lépe a první set vyhrály nejtěsnějším poměrem o dva body. Ve druhé sadě se ale rumunský celek zvedl a nechal olomouckým volejbalistkám jen šestnáct bodů.

Za vyrovnaného stavu 1:1 na sety pokračovala tahanice o každý míč. Za stavu 23:21 měly hráčky Alby Blaj s jedinou Rumunkou v základní sestavě šanci rozhodnout, ale tým z Hané dokázal vyrovnat. V koncovce však byly soupeřky přece jen úspěšnější a vyhrály 26:24.

Ve čtvrtém setu odvrátily olomoucké volejbalistky, které většinu setu vedly, v závěru dva mečboly a nakonec rozhodly sadu pro sebe 27:25 a zápas se řešil v tie-breaku. V něm většinou vedly soupeřky, a i když za stavu 11:14 domácí hráčky odvrátily dva mečboly, ten třetí už rumunský celek proměnil.

Olomouc – Alba Blaj 2:3 (23, -16, -24, 25, -13)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články