Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Obrovský úspěch, hodnotí Perušič vítězství v Uberlandii. Na roveň medaili z ME nebo účasti na OH

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli turnaj Pro Tour Elite v Uberlandii a zaznamenali jeden z největších úspěchů kariéry. Navíc ve finále triumfovali nad nejlepším světovým párem Anders Mol, Christian Sörum. "Obrovský úspěch," zhodnotil výsledek turnaje Perušič.

David Schweiner a Ondřej Perušič
zdroj: ČTK / Šimánek Vít

"Je to pro nás obrovský úspěch, osobně ho řadím na roveň medaile z mistrovství Evropy nebo účasti na olympiádě. Zejména proto, že jsme museli porazit jak světové jedničky a dvojky, tak i spoustu dalších týmů z absolutní špičky," řekl Perušič. "Když to srovnám s předloňským titulem z Kataru, tak byť se nám v Dauhá taky podařilo porazit týmy z nejlepší desítky, tenhle úspěch řadím o dost výš," zhodnotil druhý velký triumf na světovém okruhu.

"Je to pro nás hodně cenné i z toho důvodu, že jsme napříč celým turnajem překonali spoustu složitých situací, kdy jsme výrazně prohrávali, úplně se nám nedařilo a soupeři naopak hráli velmi dobře. Dokázali jsme se ze všech problémů dostat a nakonec kromě porážky s Nory ve skupině ve všech zápasech zvítězit," uvedl osmadvacetiletý polař.

Pražští beachvolejbalisté si ve skupině připsali dvě výhry a porážku, když Molovi se Sörumem podlehli ve dvou setech. V play-off loňští vicemistři Evropy zdolali Španěly Pabla Herreru a Adriána Gaviru, švédské přemožitele z finále ME Davida Ahmana a Jonatana Hellviga i Poláky Michala Bryla a Bartosze Losiaka. Dva ze tří duelů rozhodl až tie-break.

"Kdybych měl vybrat klíčový moment, tak je to trochu paradoxně odvrácení dvou mečbolů v osmifinále proti Španělům. Kdyby proměnili, tak jsme skončili devátí a jeli domů. Pak by nás možná (na dalším turnaji) v Ostravě čekala kvalifikace, což jen ukazuje, jak strašně vyrovnaná je špička," prohlásil Perušič.

V jejich prvním finále od loňského července, kdy v Gstaadu podlehli Marcovi a Estebanovi Grimaltovým z Chile, čekali na Čechy znovu Mol se Sörumem. Norští "Vikingové" už Perušiče se Schweinerem připravili o zlato dvakrát v Ostravě a jednou ve finále seriálu na Sardinii.

"V posledních zápasech už jsme cítili, že máme na to Nory za určité konstelace porazit. Po všem, čím jsme si v turnaji prošli, jsme šli do finále bez velkých očekávání s tím, že na ně máme," řekl Perušič. Češi vyhráli první set 21:19, ale ve druhém Norové vyrovnali. V tie-breaku vedli už 4:1 a zdálo se, že přidají deváté vzájemné vítězství v řadě. Perušič se Schweinerem však vyrovnali, po úchvatné výměně za stavu 7:7 se poprvé dostali do vedení a nakonec zkrácenou sadu vyhráli 15:11.

"Od doby, kdy se nám v tie-breaku podařilo smazat tříbodovou ztrátu, to byl od nás jeden z nejlepších výkonů, jaký jsme za dlouhou dobu předvedli. Nejenom po stránce technické a taktické, ale také z hlediska toho, že jsme přemohli únavu z celého turnaje. Zároveň jsme se rozhodli hodně zariskovat, protože jsme věděli, že proti Norům musíme k výhře předvést něco opravdu speciálního. To se nám naštěstí povedlo a jsem moc rád, že jsme koncovku ustáli i psychicky," uvedl Perušič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články