Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolocová se Slukovou skončí v Šanghaji nejhůře páté

Šanghaj - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou skončily i na svém druhém letošním turnaji Světového okruhu páté, tentokrát na grandslamu v Šanghaji. Jejich pouť ve čtvrtfinále zastavily druhé nasazené Brazilky Talita s Antonelliovou, které český pár porazily 21:19 a 21:11.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: Youtube.com

České beachvolejbalistky si týden po vydařeném turnaji v jiném čínském městě San-ja znovu upevnily postavení mezi kvalifikovanými páry v olympijském žebříčku, který určí 16 z 24 účastníků her v Londýně v polovině června.

Kolocová se Slukovou po vítězství v základní skupině nastoupily v play off až ve druhém kole a v něm dnes vyhrály nad řeckou dvojicí Vasiliki Arvanitiovou s Marií Tsiartsianiovou 21:15 a 21:16. Talitu a Antonelliovou se snažily poprvé v kariéře porazit, jenže po vyrovnaném úvodním setu ve druhém už na brazilské favoritky nestačily.

Talita a Antonelliová na obou letošních turnajích Světového okruhu byly ve finále, v San-ja vyhrály. Velkou šanci na medaili mají i na grandslamu v Šanghaji, který vyvrcholí v sobotu.

Přemysl Kubala s Petrem Benešem na společném turnaji nepostoupili ze skupiny, jedna výhra jim nestačila. I oni ztroskotali na dvojici z volejbalové velmoci Brazílie - Ricardovi s Cunhou podlehli 17:21, 22:20 a 9:15.

Čeští beachvolejbalisté se dělí o 25. místo a do olympijského žebříčku si zapsali 80 bodů. Účast na OH v Londýně by jim také neměla uniknout, stejně jako Haně Klapalové s Lenkou Háječkovou. Ty rovněž na grandslamu v Číně vypadly ve skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články