Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladenští volejbalisté potřetí ve finálové sérii zdolali Liberec

Kladno - Kladenští volejbalisté vedou ve finále play-off extraligy nad Libercem 3:1 na zápasy a k titulu jim chybí jedna výhra. Středočeši dnes opět využili domácího prostředí a zvítězili 3:2. Páté utkání se hraje v úterý v Liberci. V úterý se bude hrát také rozhodující zápas o třetí místo. Příbram ve své hale porazila loňské mistry z Českých Budějovic hladce 3:0 a vyrovnala stav série na 1:1.

Kladenští svěřenci trenéra Jindřicha Licka získali koncovku úvodní sady, přestože v ní museli otáčet nepříznivý stav. Ve druhém dějství už Liberec vedení nepustil a vyrovnal, v dalším setu ale naopak od začátku hodně ztrácel.

Dukla se ještě jednou do zápasu vrátila, když dokázala vyrovnat na 2:2. Třetí vítězství v sérii však domácímu celku nesebrala. V tie-breaku Kladno vyhrálo 15:10 a je blízko prvnímu titulu od roku 2005.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Kladno - Liberec

Licek prohlásil, že svému mužstvu věřil i ve chvílích, kdy se soupeři podařilo srovnat krok a vynutit si pátý set. "Ještě nic není definitivní, Liberečtí určitě využijí domácího prostředí, aby si případně vynutili další zápas. Samozřejmě, že naším přáním je, abychom se pokusili stejně jako ve druhém zápase uhrát příznivý výsledek a zúročit tak tříletou práci, kterou s týmem dělám," řekl kladenský kouč.

Liberecký trenér Michal Nekola poznamenal, že rozhodly zbytečné chyby a kvalita nahrávky. "V našem případě se nahrávači rok co rok točí, takže herní součinnost není tak jednolitá, jak bychom si přáli. Dovedli jsme sice utkání do tie-breaku, ale v něm se ukázala větší psychická odolnost soupeře a zejména téměř bezchybná spolupráce Skladaného se smečařem Svobodou. Ale tím neříkám, že bychom předem v boji o titul skládali zbraně," poznamenal Nekola.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články