Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kladenští volejbalisté se ujali vedení ve finále extraligy

Kladno - Kladenští volejbalisté otočili vývoj finálové série s Libercem a po dnešním domácím vítězství 3:1 mají blíž k titulu. Po druhém triumfu za sebou vedou 2:1 na zápasy a od zlatých medailí je dělí dvě výhry. Čtvrté utkání je na programu v sobotu znovu v Kladně. Dvouhodinová bitva začala vyrovnaným prvním setem, ve kterém Kladno neustále dotahovalo vedení soupeře, ale finiš vyšel Středočechům lépe a zvítězili 27:25. Dílčí úspěch obhájce stříbra povzbudil, vedle obávaného servisu excelovali i ve hře v poli a druhý set získali snadno 25:18.

Další dějství bylo podobné tomu prvnímu a Kladno znovu zlikvidovalo náskok Liberce, od stavu 20:20 ale přidali domácí už jen dva body. V další sadě naopak Severočeši dotáhli kladenské vedení o pět bodů a set dospěl do dramatického závěru, který při druhém mečbolu na 27:25 ukončil blokem kladenský Fokt.

Domácí trenér Jindřich Licek pochválil své svěřence za dobrý výkon v kritických okamžicích zápasu. "Mám radost z toho, že jsme i tentokrát vyvrátili slova našich kritiků, že rozhodujeme zápasy ve svůj prospěch, pokud se nám daří servis. Dnes jsme prokázali i v dalších herních činnostech svou kvalitu," uvedl Licek.

Jeho protějšek Michal Nekola litoval, že soupeř byl v koncovkách setů psychicky odolnější než jeho hráči. "A domácí prokázali v těchto chvílích i víc herní kvality. Jak jsme 3:1 prohráli, tak jsme mohli stejným způsobem zvítězit, pokud bychom však měli alespoň o trošku víc válečnického štěstí," řekl hostující kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články