Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Kladenští volejbalisté po velkém obratu vyhráli v Poháru CEV domácí bitvu s Nantes

Kladenští volejbalisté si v osmifinále Poháru CEV doma vyšlápli na Nantes a favorizovaný francouzský tým porazili po strhujícím průběhu a obratu ze stavu 0:2 na sety. Ten rozhodující vyhráli 15:13. Odveta ve Francii se uskuteční za týden.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Nantes

Orli se naladili na evropskou soutěž výhrou 3:2 v neděli nad Libercem. Pětisetovou bitvu si zopakovali i v souboji týmů, které jsou ve svých ligových soutěžích shodně na druhém místě.

První sadu ztratili domácí po dvou promarněných setbolech, pak i druhou, ale ve třetí už se radovali. Nakonec dokázali Nantes porazit, i díky 30 bodům lotyšského univerzála Kristapse Platačse, jenž exceloval i o víkendu proti Liberci (35 bodů). Proti svým krajanům tak uspěl francouzský kouč Kladna Arnaud Josserand.

"Nehráli tak, jak jsou zvyklí hrát ve francouzské lize. My toho využili. Myslím, že byli zralí na 3:0. Nás ale hlouposti stály energii. Proto asi vyhráli první dva sety. Mohli jsme mít výhodnější výchozí pozici, ale výhru 3:2 před našimi fanoušky bereme. Je to takový malý dárek pro ně před Vánoci," řekl kapitán Adam Zajíček Deníku.

Ve čtvrtek zahájí osmifinále Karlovarsko v Izmiru, turecký klub pak Západočeši přivítají v odvetě rovněž 19. prosince.

Pohár CEV volejbalistů – osmifinále:

Kladno – Nantes 3:2 (-26, -20, 19, 17, 13)
Nejvíce bodů: Platačs 30, Goncalves 17, Seppänen 15 – López 16, Chizoba Neves a De Leon po 14.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články