Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Osmifinále Poháru CEV budou hrát Karlovarsko i Kladno. Ve Vyzývacím poháru pokračuje Odolena Voda

V osmifinále Poháru CEV nebudou chybět Karlovarsko ani Kladno. Oba čeští zástupci v soutěži v odvetách 2. kola hladce získali dva sety, které jim stačily k postupu. Karlovarsko doma s finskou Sastamalou vyhrálo 3:0, Kladno zvítězilo 3:1 na sety na palubovce bosenského klubu Radnik Bijeljina. Do druhého kola Vyzývacího poháru postupuje také Odolena Voda.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK / Profimedia

Karlovarsko, které si z Finska přivezlo výhru 3:1, v prvním setu ani jednou neprohrávalo a získalo ho v poměru 25:18. V úvodu druhé sady sice hosté odskočili na tříbodový rozdíl, ale Západočeši vývoj rychle otočili a vyhráli 25:21. Pomáhal jim především smečař Jakub Ihnát, jenž za dvě sady nasbíral třináct bodů a byl nejproduktivnějším hráčem domácích.

Jen o bod méně získal Matěj Pastrňák, který jako jeden ze dvou hráčů základní sestavy zůstal na palubovce i za rozhodnutého stavu ve třetím setu. V jeho polovině Karlovarsko vedlo o šest bodů. O většinu náskoku sice postupně přišlo, ale proměněným druhým mečbolem rozhodlo o výhře 25:23.

Kladenští volejbalisté v Bosně potvrzovali domácí výhru 3:0. To se jim bez problémů podařilo, když v prvních dvou sadách dovolili domácím shodně po sedmnácti bodech.

I kladenský trenér Arnaud Josserand dal po zajištění postupu šanci hráčům z lavičky. Ve třetí sadě Středočeši promarnili vedení 20:13, v koncovce ztratili čtyři body za sebou a prohráli 23:25. Ve čtvrtém setu ale ukončili zápas vítězstvím 25:22. Po úspěchu proti Gentu zvládlo Kladno v Poháru CEV i druhý dvojzápas a postoupilo mezi nejlepších 16 celků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Odolena Voda – Melilla

Ve Vyzývacím poháru postupuje Odolena Voda

Volejbalisté Aera Odolena Voda otočili zápas se španělskou Melillou a po domácí výhře 3:2 na sety postoupili do druhého kola Vyzývacího poháru. Hráči si ale po úvodním vítězství 3:0 situaci výrazně zkomplikovali. První set prohráli hladce 14:25 a ve druhé sadě nezvládli dramatickou koncovku, v níž podlehli 28:30. Reálně jim tak hrozilo, že o postup budou muset bojovat v rozhodujícím zlatém setu.

Pak ale ve vyrovnaném duelu získali potřebné dvě sady, když třetí a čtvrté dějství vybojovali shodně poměrem 25:23. Utkání završili výhrou 15:12 v tie-breku. Lídry Odoleny Vody byli Martin Hladík a Jan Svoboda, kteří nasbírali po 22 bodech.

Odveta 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů

Odolena Voda – Melilla (Šp.) 3:2 (-14, -28, 23, 23, 12)

Nejvíce bodů: Svoboda a Hladík po 22, Šulc 19 – Martina 28, López 11.

První zápas 3:0, postoupila Odolena Voda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články