Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Karlovarsko si poradilo s obhájci z Liberce a postupuje do finále, narazí na Jihostroj

Do finále volejbalového poháru mužů postupují České Budějovice a Karlovarsko. Západočeši si poradili s loňskými obhájci trofeje z Liberce, Jihostroj jasně přehrál Ostravu 3:0 na sety. Finálový duel můžete sledovat zítra od 16:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Karlovarsko splnilo proti libereckému týmu roli favorita, ale bojovat muselo opět ve čtyřech setech. Nad Duklou, jíž se v extralize nedaří a je až devátá v tabulce, nicméně zvítězilo i počtvrté v sezoně. Všechny vzájemné duely včetně zářijového o premiérový Superpohár vyhráli Západočeši 3:1.

"Nejdřív musím pochválit Liberec, protože to byl od nich výborný výkon, a je vidět, že se zvedá. Je jasné, že v koncovce třetího setu nám pomohl esy Ihnát, ale chci poděkovat celému týmu a jdeme dál, už fakt nechci být zase stříbrný," řekl kapitán Karlovarska Daniel Pfeffer.

Jihostroj přešel přes Ostravu

Jihočeši, kteří extraligovou tabulku vedou o jediný bod, porazili v semifinále v Teplicích 3:0 Ostravu. 

České Budějovice s ostravským soupeřem prohrály naposledy v říjnu 2019 a vítěznou sérii dnes prodloužily o šesté vítězství. "Tyto zápasy ve Final Four jsou vždycky nervózní a jde o to postoupit. To se podařilo, ale zítra se budeme muset víc odbrzdit a hru zpřesnit. Ostrava podala bojovný výkon, já jsem s tím trochu počítal, že to nepůjde samo," hodnotil kouč Jihostroje René Dvořák.

Český pohár volejbalistů - semifinále v Teplicích:

Karlovarsko - Liberec 3:1 (20, -23, 20, 24), České Budějovice - Ostrava 3:0 (21, 20, 22).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články