Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jihostroj v pěti setech přetlačil Karlovarsko a získal Český pohár

Vítězem domácího poháru se stali volejbalisté Českých Budějovic. V dramatickém finále v Teplicích zdolali Karlovarsko 20:25, 25:21, 25:22, 17:25, 15:13 a poosmé v historii soutěž ovládli. Úřadující extraligoví šampioni z Karlovarska neproměnili v zisk poháru ani čtvrté finále.

Jihostroj dvě z letošních tří porážek v nejvyšší soutěži utrpěl právě od Karlovarska a ztratil i první set pohárového finále. Po obratu si Západočeši suverénním výkonem ve čtvrté sadě vynutili rozhodující zkrácený set, ve kterém bitva vygradovala. Českobudějovičtí v něm dvakrát ztratili tříbodové vedení, přesto se k mečbolům propracovali jako první a při tom druhém ukončila zápas Indrova chyba na podání.

"Byl to souboj servisů. První set se dařil Karlovarsku, pak dva nám, ve čtvrtém nás zase rozstříleli oni a tie-break zase rozhodlo eso na 14:12. Ty dva týmy se znají a vědí, že bez rizika na servisu to nejde," řekl trenér vítězů René Dvořák. "Rozhodla jedna, možná dvě chyby. Byl to zápas servisů a mě ani nemrzí, že jsme na servisu trochu zvolnili, ale ty nevynucené chyby," konstatoval jeho protějšek Jiří Novák.

Svěřenci trenéra Reného Dvořáka, kteří po 19 kolech vedou extraligu před Karlovarskem o jediný bod, zvítězili i bez zdravotně indisponovaného univerzála Michala Kriška. Jejich smečař Filip Stoilovič byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

České Budějovice navázaly na pohárové triumfy z let 1999, 2000, 2002, 2003, 2011, 2019 a 2020. Karlovarsko bylo ve finále počtvrté za posledních šest let, ale v roce 2017 nestačilo na Kladno, o rok později a loni byl nad jejich síly Liberec.

Český pohár volejbalistů - finále v Teplicích:

České Budějovice - Karlovarsko 3:2 (-20, 21, 22, -17, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články