Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jihostroj nakročil za postupem v Poháru CEV, návrat do evropských pohárů Odoleně Vodě nevyšel

Volejbalisté Českých Budějovic vykročili za postupem v Poháru CEV. V úvodním zápase prvního kola vyhráli na palubovce Mursy Osijek 3:0. Naopak volejbalisté Odoleny Vody při návratu do evropských pohárů, které hrají po osmnácti letech, neuspěli. V prvním kole Vyzývacího poháru podlehli v Aténách Panathinaikosu hladce 0:3 na sety. Ani set nezískali ani pražští Lvi na palubovce hvězdné Piacenzy.

Je nám líto, video expirovalo.
Odolena Voda při návratu do evropských pohárů podlehla 0:3 Panathinaikosu

V první sadě si Jihočeši v Chorvatsku vypracovali několikabodový náskok a čtyřbodová závěrečná série při podání smečaře Filipa Stoiloviče znamenala výhru 25:17. Také ve druhé sadě měl favorizovaný Jihostroj jasně navrch a vyhrál 25:15. Třetí set byl nejvyrovnanější, ale České Budějovice ho vyhrály 25:23, když proměnily třetí mečbol. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl čtrnáctibodový smečař Martin Licek, kterému sekundoval autor 13 bodů blokař Josef Polák.

Pomohly také nevynucené chyby soupeře. "Celý zápas jsme relativně slušně přihrávali a na naše poměry jsme také výborně podávali. K tomu jsme přidali i dobrou obranu. Měli jsme dobrou úspěšnost na bránění soupeřových vysokých míčů, které jsme buď ubránili v poli, nebo jsme je zablokovali," hodnotil utkání trenér Jihočechů Vojtěch Zach.

Odolena Voda v prvním setu dlouho držela s řeckým mistrem krok, ale od stavu 18:19 už uhrála jen jeden míč. Druhou sadu vyhrál Panathinaikos hladce 25:14. Ve třetí sadě vedlo Aero 6:2, ale o náskok rychle přišlo a stejně jako v úvodní sadě získalo jen 19 bodů.

Nejúdernějším hráčem domácího týmu byl s 18 body kubánský univerzál Fernando Hernández. Jeho kolega na tomtéž postu Martin Hladík přinesl Odoleně Vodě 12 bodů. Odveta se pro Odolenu Vodu uskuteční za týden.

Vicemistři Lvi Praha se neprosadili v prvním kole Poháru CEV v italské Piacenze. Trápil je především hvězdný kubánský smečař Yoandy Leal, který pod taktovkou nahrávače francouzských olympijských vítězů Antoinea Brizarda nasbíral 13 bodů. Hosté prohráli po setech 21:25, 19:25 a 20:25. Jejich nejproduktivnějšími hráči byli s deseti body univerzál Casey Schouten a smečař Tomáš Kriško.

Kapitán Lvů Jakub Janouch navzdory porážce ocenil, jak jeho tým fungoval v obraně. "Makali jsme velkým stylem, ať už na síti, nebo v poli. Dařilo se nám ve velké míře proměňovat bodové situace," uvedl v nahrávce pro média. Za klíčové považoval podání Piacenzy, jejíž hráči zaznamenali jedenáct přímých bodů. "V rozhodujících chvílích jejich servis rozhodl a možná se třeba v tom druhém setu přidala nějaká naše chybka, která tam nemusela být," dodal.

Výsledky:

Úvodní utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:

Mursa Osijek - Jihostroj České Budějovice 0:3 (-17, -15, -23)
Nejvíce bodů: Bogdanovič, Da Silva, Viloria, Vukovič po 5 - Licek 14, Polák 13, Ondrovič 8.

Piacenza - Lvi Praha 3:0 (21, 19, 20)
Nejvíce bodů: Leal 13, Santos 9, Simon a Romano po 8 - Kriško a Schouten po 10, McCarthy 8.

Úvodní utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů:

Panathinaikos Atény - Aero Odolena Voda 3:0 (19, 14, 19)
Nejvíce bodů: Hernández 18, Kovář 9, Petreas 8 - Hladík 12, Carmody 8, Svoboda 5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články