Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová s Nausch Slukovou ve Vídni pokračují, druhý ženský pár už dohrál

Na závěrečném majoru v letošní sezoně si nejlepší český beachvolejbalový pár zahraje v osmifinále. Ve Vídni tak pokračuje cesta Barbory Hermannové s Markétou Nausch Slukovou, které si poradily s německou dvojicí Chantal Laboureurová a Julia Sudeová 2:1 po setech 22:20, 19:21 a 15:12. Dál jde i mužský pár Ondřej Perušič a David Schweiner. Naopak Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou úvod play-off nezvládly a po porážce se dělí o konečnou 17. příčku.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Hermannová se Slukovou, vítězky červnového čtyřhvězdičkového turnaje Světového okruhu v Ostravě a majitelky bronzu z nedávného ME, bojovaly v rozpálené rakouské metropoli proti Němkám bezmála hodinu. Finalistky posledních dvou světových turnajů zdolaly za 57 minut poté, co Hermannová zakončila zápas esem.

V pátek si o postup do čtvrtfinále české jedničky zahrají proti australské dvojici Mariafe Artachová, Taliqua Clancyová. Cestu Kolocové s Kvapilovou ukončily v play-off Američanky Hughesová s Rossovou.

Do vyřazovací části postoupili Ondřej Perušič a David Schweiner. Po úvodní prohře ve skupině proti Lotyšům Plavinšovi s Točsem 15:17 ve třetí sadě zdolali v zápase přerušeném bouřkou 2:0 na sety domácí pár Wutzl, Frühbauer.

Češi první set vyhráli 21:16 a ve druhém byl zápas za stavu 23:23 kvůli silnému větru a dešti přerušen. Organizátoři nejprve oznámili, že program dne bude z bezpečnostních důvodů zrušen, nakonec ale nechali vyklidit areál a centrkurt a utkání se dohrávala na vedlejších kurtech bez diváků.

Perušič se Schweinerem se vrátili na písek po dvouhodinové pauze a zhruba za minutu dvěma získanými body zápas ukončili a zajistili si postup do pátečního play-off.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni:

Muži: Skupina A: Plavinš, Točs (17-Lot.) - Perušič, Schweiner (16-ČR) 2:1 (-17, 19, 15), Perušič, Schweiner - Frühbauer, Wutzl (32-Rak.) 2:0 (16, 23).

Ženy: Play-off - 1. kolo: Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Laboureurová, Sudeová (5-Něm.) 2:1 (20, -19, 12), Hughesová, S. Rossová (14-USA) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (20-ČR) 2:0 (19, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články