Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čtvrtfinále ME volejbalistek zatím bez překvapení. V semifinále je Nizozemsko a Turecko

Bez ztráty jediného setu postoupily do semifinále mistrovství Evropy nizozemské a turecké volejbalistky. "Oranjes" v bulharském Plovdivu zdolaly Švédsko 27:25, 25:16, 25:19 a jejich dalším soupeřem bude v pátek v Bělehradu lepší ze středečního duelu Rusko - Itálie. Osmifinálové přemožitelky českého týmu Turkyně rovněž přesvědčivě 25:18, 25:14, 25:23 přehrály Polsko a čekají je domácí obhájkyně titulu Srbky, nebo Francouzky.

Nizozemské volejbalistky na ME
zdroj: ZUMA autor: Nikolay Doychinov

Favorizované Nizozemky už vylepšily výsledek z minulého Eura. Na něm předloni po předchozích dvou finálových účastech vypadly právě ve čtvrtfinále. Švédky i přes porážku dosáhly historického úspěchu. Mezi nejlepších osm týmů postoupily při první účasti na ME od roku 1983, kdy dvanáctým místem zaznamenaly dosavadní maximum. V Plovdivu v osmifinále nečekaně vyřadily po pětisetové bitvě domácí Bulharky.

Turecké obhájkyně stříbra a pátý celek z nedávných olympijských her drží na turnaji neporazitelnost. V osmifinále vyřadily český národní tým po vítězství 3:1 a Polkám nedaly šanci stejně jako v předloňském semifinále. Mezi nejlepší kvarteto evropského šampionátu postoupily počtvrté za sebou. V minulých ročnících skončily postupně čtvrté, třetí a druhé. Na titul doposud nikdy nedosáhly.

Mistrovství Evropy volejbalistek - čtvrtfinále (Plovdiv):

Nizozemsko - Švédsko 3:0 (25, 16, 19).
Turecko - Polsko 3:0 (18, 14, 23).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články