Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češky potřebují další výhru, čeká je druhý duel s Estonskem

České volejbalistky se pokusí ve čtvrtém kole kvalifikace mistrovství Evropy v sobotu v Tallinnu podruhé porazit Estonsko. Ve středečním prvním vzájemném duelu v Jablonci nad Nisou se svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera po dvou prohrách se Švédskem a Finskem konečně dočkaly prvního vítězství, které udrželo jejich postupové naděje. Přímý přenos kvalifikačního utkání Estonsko - Česko vysílá od 17:55 exkluzivně web ctsport.cz.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Nadcházející zápas považuji za velmi důležitý. Potřebujeme vyhrát. Po středeční výhře jsme zpět ve hře o postup. A máme ho ve svých rukou. Navíc jsme získali určitý respekt našich soupeřek. Nyní chceme naše vítězství potvrdit. Také proto, že zbývající dva zápasy kvalifikace se odehrají nezvykle až v lednu," uvedl před zápasem trenér Pommer, který zřejmě opět vsadí na osvědčenou sestavu z posledního úspěšného zápasu s nahrávačkou Šmídovou v základní sestavě.

Na evropský šampionát postoupí ze čtyřčlenné skupiny dva celky. O pořadí v tabulce nebude rozhodovat počet dosažených bodů, prvním kritériem bude větší počet vítězství. Tabulku skupiny E vede suverénně se třemi výhrami Finsko, další tři týmy v pořadí Česko, Estonsko a Švédsko mají na svém kontě po jedné výhře. Zbývající dva zápasy kvalifikace doma s Finskem a ve Švédsku jsou na programu až v lednu příštího roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články