Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalistky vstupují do kvalifikačních bojů o mistrovství Evropy, začínají v Lotyšsku

České volejbalistky startují kvalifikaci mistrovství Evropy. První ze dvou turnajů skupiny F se uskuteční od čtvrtka do soboty v lotyšském městě Daugavpils, druhý o týden později v Bosně a Hercegovině. Čtvrtým účastníkem je Slovinsko, na šampionát postoupí dva týmy. Přímý přenos duelu Lotyšsko – Česko můžete sledovat dnes od 19:35 na webu ctsport.cz.

zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Uděláme pro postup vše, co je v našich silách, protože na Evropu jednoznačně patříme," uvedl řecký trenér českého týmu Jannis Athanasopulos na webu volejbalového svazu.

Volejbalistky chtějí napravit nepovedenou předešlou kvalifikaci. V roce 2019 na mistrovství Evropy po 14 letech chyběly. Letos ME hostí Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko.

"Dostat se na Evropu je hlavní cíl, k tomu vše směřuje. Věřím, že na to máme hráčky, a měly bychom se kvalifikovat," řekla smečařka Michaela Mlejnková a k soupeřkám dodala: "Lotyšsko by mělo být papírově nejslabší. Slovinsku chybí některé starší hráčky, ale u nich nikdy nevíte. A v Bosně mají dvě nebo tři silné hráčky. Slovinsko a Bosna budou těmi silnějšími."

"Nejdůležitější bude, jak na hřiště nastoupíme my a jak budeme agresivní," řekl kouč Athanasopulos. Volejbalistky měl skoro na měsíčním soustředění v Prostějově, ale kompletní byl tým po příjezdu Mlejnkové až minulý týden. Ve dvou přípravných zápasech Češky zvítězily nad Polkami.

Tým v roli kapitánky vede smečařka Andrea Kossányiová. "Je jednou z nejzkušenějších a odvádí velkou práci pro soudržnost týmu a tlačí spoluhráčky," konstatoval trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články