Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalistky předvedly povedený obrat a proti Polsku uspěly i podruhé

V přípravě na kvalifikaci mistrovství Evropy si připsaly druhý skalp polských volejbalistek. České reprezentantky otočily odvetu v Prostějově z 0:2 na 3:2 na sety a svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose přidaly další výhru.

Michaela Mlejnková
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Dnes jsme měli ve hře výkyvy. Ve zbývajících trénincích se je budeme snažit odstranit. Jsem hodně spokojený, že tým, který prohrával 0:2, se nevzdal a dokázal otočit na 3:2," uvedl Athanasopulos.

Polky v prvních dvou setech zatlačily český tým servisem a získaly je v poměru 25:16 a 25:23. Třetí sadu vyhrály Češky jednoznačně 25:13 a následně vybojovaly tie-break, i když ve čtvrtém setu prohrávaly už 18:22.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky si i napodruhé poradily v přípravě s Polskem

Po obratu ale Andrea Kossányiová útokem po lajně proměnila setbol na 26:24 a rozhodující set získaly Češky 15:10. Utkání zakončila smečí Eva Svobodová.

"Polky do utkání najely s větší kvalitou, silou, s dobrým podáním, nicméně jsme se zvedly, udržely nervy a nakonec vyhrály," uvedla sedmadvacetiletá Kossányiová.

Volejbalistky hrají první kvalifikační turnaj od 6. května v Lotyšsku, o týden později je pak na programu další v Bosně a Hercegovině. Čtvrtým účastníkem skupiny je vedle pořadatelských zemí Slovinsko.

Přípravný zápas volejbalistek v Prostějově:

ČR - Polsko 3:2 (-16, -23, 13, 24, 10)

Sestava ČR: Kossányiová, Valková, Šimáňová, Mlejnková, Orvošová, Trnková, libero Dostálová, Chevalierová - Nová, Bajusz, Svobodová, Purchartová, Jehlářová, Grabovská, Kojdová, Hodanová. Trenér: Athanasopulos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články