Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

Brno zdolalo Kaštelu i podruhé a postoupilo do 3. kola

Konfrontace s chorvatským mistrem skončila i v domácí odvetě vítězstvím volejbalistů Brna. Ve druhém kole Vyzývacího poháru porazili Mladost Kaštela 3:1 a po předchozím triumfu 3:0 si zajistili postup. Dalším soupeřem celku z moravské metropole bude ukrajinský Lokomotiv Charkov. První utkání se bude hrát ve středu 6. prosince v Brně.

Svěřenci trenéra Ondřeje Marka museli po slabším vstupu do zápasu o konečný úspěch tvrdě bojovat. Začali hodně vlažně, často chybovali a dlouho hledali koncentraci. Na herní výpadky také doplatili ztrátou úvodního setu, jenž prohráli 18:25.

"Chtěli jsme dát příležitost i dalším hráčům z našeho kádru, kteří tak často nenastupují. I když jsme věděli, že to nebude jednoduché. Bohužel se to nepovedlo. Očekával jsem, že příležitost využijí lépe," řekl trenér Ondřej Marek.

Ve druhém dějství však domácí volejbalisté zpřesnili hru na síti, těžili i z důrazného podání a soupeři umožnili uhrát pouze 15 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Brna postoupili do 3. kola Vyzývacího poháru

Chorvatský šampion se ještě vzepjal k odporu ve třetí sadě. Koncovku nicméně nezvládl a tím definitivně vyhasla jeho postupová naděje. Závěr se už odehrál zcela v režii brněnského týmu, jehož hlavními oporami byli smečař Michal Hrazdira a univerzál Stefan Okošanovič.

"Jsem rád, že se nám podařilo postoupit. Střetnutí nám ukázalo i slabiny, na kterých musíme zapracovat. S Charkovem to bude trochu krok do neznáma. Zatím o soupeři víme jen to, že je mistrem Ukrajiny a má podobný věkový průměr jako my," zakončil Marek.

2. kolo Vyzývacího poháru volejbalistů - odvetný zápas:

Volejbal Brno - Mladost Kaštela (Chorv.) 3:1 (-18, 15, 19, 16)
Rozhodčí: Skibickij (Ukr.), Akbulut (Tur.). Čas: 96 min. Diváci: 310.

Sestava a body Brna: Červinka, Římal, Mendoza 1, Okošanovič 20, Hrazdira 17, Pražák 9, libero Weber - Boula 2, Klapal 6, Handlíř 5. Trenér: Marek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články