Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Volejbalisté Brna vezou z chorvatské Kaštely hladkou výhru 3:0

Volejbalisté Brna vstoupili do druhého kola Vyzývacího poháru výhrou v Chorvatsku nad tamním mistrem Mladost Kaštela 3:0 po setech 25:9, 25:21 a 25:18. Odveta je na programu ve čtvrtek 30. listopadu v Brně, v případě postupu se svěřenci trenéra Ondřeje Marka utkají v dalším kole s Charkovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Brna zaskočili chorvatského šampiona

"V improvizované sestavě při absenci opor Okošanoviče a Handlíře jsme podali velmi zodpovědný výkon. Zvítězili jsme hlavně díky dobrému servisu a kvalitní obraně," uvedl Marek.

Brňanům vyšel vstup do zápasu a rychle získali uklidňující náskok 11:3. Soupeře dostali pod tlak důrazným servisem a větší jistotou na síti. Domácím dovolili v první sadě uhrát pouze devět míčů.

Chorvatský celek se v druhém setu vzpamatoval, vedl ještě 19:17, koncovka ale patřila jednoznačně Brňanům. Kaštela ještě chvíli vzdorovala ve třetí sadě, po polovině už ale odpadla a hosté bez problémů dotáhli zápas do vítězného konce.

Jejich hlavní oporou byl kapitán Michal Hrazdira, kterého doplňovali Daniel Římal, Renzo Mendoza, Martin Klapal a Jan Pražák.

Mladost Kaštela - Volejbal Brno 0:3 (-9, -21, -18)

Rozhodčí: Vojcechovič (Běl.), Novak (Slovin.). Čas: 70 min. Diváci: 270.

Sestava a body Brna: Boula 2, Římal 10, Klapal 6, Pražák 7, Hrazdira 16, Mendoza 9, libero Weber - Červinka. Trenér: Marek.

Nejvíce bodů Kaštely: Giljanovič 11, Sestan 8, Ruiz 5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články