Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Beachvolejbalistky Kolocová se Slukovou postupují v Berlíně dál

Berlín - Do vyřazovacích bojů grandslamu Světového okruhu v plážovém volejbalu v Berlíně postoupily z českých párů jen Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, které si vítězstvím 2:1 nad Rakušankami Schwaigerovými zajistily přímý postup do sobotního osmifinále. Lenka Háječková s Hanou Klapalovou podlehly v závěrečném zápase ve skupině Švýcarkám Forrerové a Vergéové-Dépréové 1:2 a s předposledním turnajem před olympijskými hrami se rozloučily.

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová
zdroj: ČT24

"S přímým postupem je vždycky spokojenost, ale byl to těžký zápas. S rakouskými sestrami je to pokaždé těžké, je to hodně o podání a nám se ve třetím setu podařilo jim dát pár těžkých a pár es," řekla po utkání Sluková.

První polovinu zápasu to přitom vypadalo spíše na triumf Rakušanek, které by si tak zajistily přímý postup na úkor Češek. "Už jsme několikrát s nimi takhle hrály, že je to za stavu 18:18 nebo 17:17 vyrovnané a potom jeden z týmů zahraje něco navíc. V prvním setu to byly holky, v druhém jsme to byly my a v tom třetím naštěstí taky my," dodala čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy.

Méně radosti měly další olympioničky Klapalová s Háječkovou, které nestačily na švýcarskou dvojici Forrerová a Vergéová-Dépréová a skončily na děleném 25. místě. "Udělaly jsme pár zbytečných chyb a možná jsme měly víc tlačit servisem. V tie-breaku jsme nedaly skoro žádný servis, který by jim dělal problémy," komentovala prohru Klapalová, podle níž turnaj ukázal, že před olympiádou mají s Háječkovou hodně co zlepšovat. "Nejsme úplně v ideální formě," přiznala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články