Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Beachvolejbalistky vstoupily úspěšně do berlínského grandslamu

Berlín - Třemi výhrami a jednou porážkou vstoupily dnes české ženské páry do bojů v základních skupinách turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Berlíně. Zatímco Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály oba zápasy, Lenka Háječková s Hanou Klapalovou po úspěšném vstupu do soutěže nestačily ve druhém utkání na favorizované Brazilky.

Plážový volejbal
zdroj: ČT4

Nadmíru spokojené po prvním dnu byly především Kolocová se Slukovou, které se v pátek utkají o první místo ve skupině s rakouskými sestrami Schweigerovými. "Ráno jsme měly pomalejší rozjezd. Hrály jsme tři sety s týmem, se kterým bychom si představovaly hrát jenom dva. Odpoledne jsme si to ale vynahradily. Druhý set jsme vyhrály na deset, což je docela dobré, takže spokojenost," řekla Kolocová.

Češky nejprve porazily v napínavém a kroupami přerušeném zápase německou dvojici Köhlerová a Schumacherová 2:1 a poté suverénně přehrály sestry Nyströmovy z Finska 2:0. "Poslední zápas, který jsme s nimi hrály, byl vyrovnaný, takže jsem očekávala daleko větší boj. Ony jsou dvojčata, a když se jim trošku nedaří, tak to malinko vzdávají, a to právě dneska nastalo," popsala čtyřiadvacetiletá rodačka z Nymburku, potýkající se s nachlazením, druhé utkání českých hráček.

Mnohem více práce se svými soupeřkami měly jejich kolegyně Háječková s Klapalovou, které na úvod porazily 2:1 řecký pár Tsiartsiani s Arvanitiovou. Odpoledne však nedokázaly vzdorovat v deštěm skrápěném duelu brazilskému páru Talita, Antonelliová, kterému podlehly 0:2. "My jsme rády za vítězství s Řekyněmi, protože jsme s nimi hrály hodně tie-breaků a ještě jsme nevyhrály nebo vždycky to bylo hodně vyrovnané. Talita první zápas prohrála, tak bylo jasné, že do toho bude víc nahecovaná. (Brazilky) neudělaly chybu, (zato) my jsme se praly s nimi i se sebou," vylíčila Háječková. Spolu s Klapalovou mohou díky úvodnímu vítězství v pátek ještě bojovat o postup do další fáze berlínského grandslamu.

Ten se koná dva týdny před startem olympijských her v Londýně, kde se představí oba české ženské páry. Spolu s nimi na sportovní svátek pod pěti kruhy míří i beachvolejbalisté Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří vinou zdravotních problémů Beneše berlínský turnaj po dvou středečních porážkách předčasně opustili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články