Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pořád jsem to nevstřebal, připouští reprezentační nováček Krejčí

V českém reprezentačním týmu se po boku Jiřího Prskavce a Víta Přindiše objeví Jakub Krejčí. Jednadvacetiletý vodní slalomář nechal v domácí kvalifikaci za sebou držitele zlatých medailí z mistrovství světa Vavřince Hradilka i Ondřeje Tunku a může se těšit na první mezinárodní závody mezi seniorskou elitou.

Jakub Krejčí
zdroj: Profimedia

Po dvou vítězstvích na Trnávce si Krejčí zajistil místo v reprezentaci hned při sobotním závodě v Troji. "Je to krásný, ale podle mě jsem to pořád ještě nevstřebal. Myslím si, že tohle těm pocitům hodně nahrává. Nějak si začínám uvědomovat, že jsem opravdu součást toho týmu, a je to něco skvělého," řekl. Vyrůstal v době, kdy čtyři čeští kajakáři sbírali úspěchy na světové scéně.

V reprezentaci však mohou být každý rok jen tři. "Určitě to je hrozně motivující, protože to celou tu naši kategorii posouvá. Ke všem těm soupeřům mám velký respekt a oni jsou ten důvod, proč já chodím pokaždé na trénink. Že je chci porazit, chci být lepší, nebo se na ně minimálně dotáhnout," svěřil se kajakář ověnčený úspěchy z mládežnických kategorií. Předloni byl mistrem světa do 23 let a loni obhájil evropský titul v této kategorii.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec nemá z kombinace disciplín obavy

Při nominačních bojích zužitkoval zkušenosti i lepší kondici. Zjistili mu astma a lehkou alergii na pyl, které začal léčit, takže se mu lépe dýchá. A na konci tratě už mu tolik nedocházejí síly. "Docela se mi to hodilo v neděli na Trnávku, kdy ta trať byla dlouhá, což mi úplně nehrálo do karet. A stejně to vyšlo nejlíp, jak mohlo," pochvaloval si.

Více času také věnuje regeneraci. "Pravidelně chodím na fyzio, na masáže, do sauny. Je pak znát, že to tělo vydrží mnohem víc. Myslím si, že to je určitě klíč k úspěchu i do budoucna. A myslím si, že jsem s tím měl začít dřív. Hlavně proto, že se teď cítím mnohem líp," pochvaloval si rodák z Českých Budějovic.

Vodní slalom je u Krejčích rodinný sport. "Táta jezdil, děda jezdil, brácha můj mladší teď taky jezdí. Já jsem jediný kajakář, ostatní jsou kanoisti," vyprávěl. Také on v kanoi seděl, ale kajak se mu zalíbil víc. "První rok jsem se trošku trápil, bál jsem se toho, ale pak mě to prostě chytlo a už jsem z toho nenašel cestu ven. Jsem u toho doteď, hrozně moc mě to baví a jsem za to rád," doplnil.

Vedle běžného vodního slalomu bude jezdit i kontaktní kayakcross. V něm byl v nominační časovce nejrychlejší. "Je to kratší trať, která mi vyhovuje. Je to víc dělané pro mě než ty devadesátivteřinové tratě. Baví mě to, je to něco jiného a je to trošku kontaktní. Je to jako nějaký souboj s ostatními a je to i víc o nějaké taktice, takže zase do toho zasahuje spoustu jiných aspektů," řekl k nové olympijské disciplíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články